TOK FYR: Ifølge brannvesenet er denne elsparkesykkelen årsaken til at en leilighet er totalt utbrent. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

Elektrisk sparkesykkel tok fyr: Leilighet ubeboelig

Brannmannskapene rykket i 20-tiden ut etter melding brann i en bolig i Tønsberg. Brannen startet i en elsparkesykkel.

Klokken 20.03 rykket brannmannskapene ut etter melding om brann i en bolig på Nes, Tønsberg.

– Da vi kom fram gikk to røykdykkere og fikk slått ned brannen inne i boligen umiddelbart. De slukker brannen, og tar med seg elsparkesykkelen ut da de antar at det brant rundt den, sier brannmester Steinar Holm til VG.

Holm sier alle de andre rekkehusene ble evakuert, og at beboerne i den leiligheten brannen startet i, hadde gjort en kjempejobb.

UTBRENT: Her er bilde av leiligheten fra innsiden. Foto: Vestfold Interkommunale brannvesen

– I dette tilfelle gikk det bra, og røykvarslerne fungerte. Beboerne kom seg ut, og fikk lukket døren bak seg på vei ut. Det har definitivt medvirket til å hindre at brannen spredde seg, sier Holm.

Leiligheten er utbrent og ubeboelig, og etter hva brannvesenet forstår startet brannen i en elektrisk sparkesykkel.

– Heldigvis ble vi varslet tidlig. Det er fire boliger i rekke her, og den første leiligheten totalskadet, mens de øvrige tre har noe røykskader ettersom spredde seg via loftet. Den røyken lufter vi ut med vifter slik at de blir beboelige, sier vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven.

Etter en vurdering rett før klokken 22 er det besluttet at beboere i to andre leiligheter i rekken også vil bo et annet sted i natt.

Den tredje leiligheten er for tiden ubebodd, og den siste er totalt utbrent, skriver brannvesenet på Twitter.

– Sprer seg raskt

Brannsjefen minner om utfordringene knyttet til oppladbare sykler.

– Det finnes millioner av kraftige oppladbare litium batterier, noen ganger tar de fyr. Det medfører utfordringer, da brannene er vanskelige å slukke og batteriene spyr ut ild som rakst sprer seg til interiør og annet brennbart materiale, skriver Scherven i posten.

Brannmester Holm sier til VG at det ikke er ofte de rykker ut på brann i elsparkesykler, men at de har rykket ut tidligere på brann i elsykkel.

– All elektronikk er forbundet med en brannrisiko. Det er derfor det er så viktig med røykvarslere som fungerer. Det viktigste er at folk blir varslet, sier Holm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder