OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet etterlyser vitner i saken, og har i den forbindelse frigitt overvåkningsbilder av avdøde Ronny Nygård fra 1. juni.

OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet etterlyser vitner i saken, og har i den forbindelse frigitt overvåkningsbilder av avdøde Ronny Nygård fra 1. juni. Foto: Politiet

Mann siktet for drap på Ronny Nygård (43) i Bergen

BERGEN (VG) Nesten tre måneder etter at Ronny Nygård (43) ble funnet død på en parkeringsplass etter å ha tatt en nattbuss, er en mann i slutten av 20-årene nå pågrepet og siktet for drap.

Det er ingenting som tyder på at det er en relasjon mellom den drepte og den siktede, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Det var tidlig lørdag formiddag 1. juni at 43 år gamle Ronny Nygård ble funnet død på en parkeringsplass tilhørende Rema 1000 i Hesthaugvegen i bydelen Åsane.

Ifølge politiet var han i Bergen sentrum fredag kveld, før han tok en nattbuss fra sentrum 02.43. Han gikk av bussen i Åsane rundt klokken 03.

Funn på stedet gjorde at politiet den gang ikke hadde noe klart svar på hva som hadde skjedd med 43-åringen, og politiet opprettet derfor en undersøkelsessak på dødsfallet. Politiet ba også om tips i saken.

FUNNET DØD: Ronny Nygård (43) ble funnet død 1. juni. – Han var en knallfyr, sier en tidligere kollega til VG. Foto: Osterøy Ferjeselskap

Politiadvokaten sier at de hadde flere vitner inne til avhør rundt to uker etter hendelsen, blant annet mannen som nå er siktet for drap.

– På bakgrunn av forklaringen fikk han endret status underveis. Han ble siktet for uriktig forklaring. Han ble ikke fremstilt for fengsling, men løslatt etter avhør, sier Knutsen-Berge.

Gjennom sommeren har politiet gjennomført flere kriminaltekniske undersøkelser, analyser og avhør. Dette har resultert i at de nå har siktet mannen i 20-årene for drap. Kjetil Ottesen er bistandsadvokat for familien til drepte Ronny Nygård.

– Familien har sagt til meg at de har en veldig tøff tid. De ønsker fred og ro fremover, sier han til VG.

FUNNET HER: Ronny Nygård ble funnet død på parkeringsplassen tilhørende Rema 1000 i Åsane 1. juni i år. Dette bildet er tatt onsdag 22. august. Foto: Bjørn Ekker, VG

les også

Beslagla rifler og hagler etter moskángrepet

Erkjenner ikke straffskyld

Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld. Det skriver hans forsvarer Einar Råen i en SMS til VG. Siktede er registrert i politiets registre fra før, men politiet vil ikke betegne ham som en kjenning av politiet.

Til Dagbladet sier forsvareren at siktede ble avhørt onsdag, og at han sier at han ikke har kjennskap til selve hendelsen.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

Trodde først det var en ulykke

– Da vedkommende ble funnet sa dere at det ikke var indikasjoner på at det hadde skjedd noe straffbart. Hva har skjedd i mellomtiden?

– Innledningsvis var hypotesen at det var en ulykke. Etter hvert som vi gjorde undersøkelser, pekte hypotesen om straffbar handling seg ut som mer aktuell. Når vi har etterforsker videre, mener vi det er mest sannsynlig er et drap. Jeg kan ikke gå inn på detaljer som har gjort at saken har blitt vurdert slik på ulike tidspunkt, sier hun til VG.

– Hvilke vurderinger ble gjort da han ble løslatt etter avhør?

– På det tidspunktet var det ikke noe grunnlag for å varetektsfengsle. Han var da siktet for uriktig forklaring.

Politiet ønsker flere tips i saken, og ber om at alle som har vært på bussen eller terminalen tar kontakt.

– Vi har fått opplysninger om at det skal ha vært en konflikt mellom avdøde og en ungdomsgjeng. Jeg understreker at disse ungdommene ikke er mistenkte i saken, men vi mener de kan ha sentral informasjon, sier politiadvokaten.

TOK NATTBUSS: Ronny Nygård (43) gikk av på busstasjonen i Åsane. Foto: Bjørn Ekker, VG

les også

Studentleder tiltalt for vold og rasisme mot vektere

– Han var en knallfyr

Helge Kalvenes jobbet sammen med Ronny Nygård i 14 år. Kalvenes beskriver han som en humørspreder som var godt likt blant alle.

– Han var en knallfyr. Det er en stor sorg og alle kollegene er knust. Det er ingenting vondt å si om Ronny, sier han.

Han forteller at kollegene har hatt flere markeringer for å minne Nygård.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder