ENDEVENDT: Her ligger campingvognen på parkeringsplassen ved Bygdin i Valdres etter at vinden rev den over ende natt til lørdag. Veronica Wick (28) kjæresten Benjamin Lindquist (26) og hunden Kayzo kom seg ut gjennom den knuste bakruten. Foto: Privat

Vindkast rev campingvogn over ende mens de lå og sov

Veronica Wick (28) pådro seg flere brudd i kragebeinet da kraftig vind rev vognen hun sov i over ende.

– Vi kjente vindkastene og tenkte på å flytte litt på vognen, men kjæresten min sa «det skal ganske mye til å blåse denne vognen over ende», forteller Veronica Wick (28).

Natt til lørdag var hun på Bygdin i Valdres sammen med kjæresten Benjamin Lindquist og hunden Kayzo. Planen var å bestige Nørdre Kalvehølotind lørdag, men helgeturen ble brått avbrutt da været ville det annerledes.

Har du bilder eller video? Tips oss her!

SKULLE PÅ TUR: Benjamin Lindquist (26), Veronica Wick (28) og hunden Kayzo (til venstre) går mye på tur, og skulle gå på en topp lørdag. Det satte vinden en stopper for. Bildet er fra en tur til Gaustatoppen i 2018. Foto: Privat

Selv om det er på Vestlandet uværet har skapt aller mest kaos i helgen, med flom som fører til skred og stengte veier, har det også vært meldt om kraftig vindkast flere steder i landet. Det fikk paret smertefullt erfare.

– Vi var klare over at det skulle blåse en del, men hadde vært ute og pusset tenner og Benjamin hadde gått en tur med hunden, så det var ikke så ille, forklarer Wick.

Likevel gikk det ikke mer enn en halvtime etter at de hadde lagt seg, før et kraftig vindkast rev tak i hele vognen og veltet den over ende. Den sto koblet på bilen, som også ble delvis løftet opp fra bakken.

Se hvor det er stengte veier her.

FRIKAMPER: Paret bruker den gamle campingvognen rundt omkring når de skal gå tur i fjellet. Hunden Kayzo får være med, men ble veldig redd da vognen veltet natt til lørdag. Bildet er fra tidligere. Foto: Privat

Knuste ruter og egg overalt

– Jeg landet oppå bikkja, og kjæresten min landet oppå meg. Alt lå strødd utover. Vinduer knuste og kjøleskapet hadde åpnet seg, så det lå flere knuste egg der. Jeg lå i fosterstilling og skrek, mens Benjamin forsøkte å finne en telefon i alt kaoset, forteller hun.

Benjamin klarte til slutt å få koblet den endevendte vognen av bilen, slik at de kunne kjøre til legevakten i Valdres, omtrent en time unna.

– Der fikk jeg røntgen og det ble påvist flere brudd i kragebeinet. Nå kan jeg hverken reise meg eller legge meg uten hjelp. Det skal opereres, så jeg håper jeg får operasjon ganske fort, forteller hun søndag.

BRUDD: Slik ser Veronicas høyre krageben ut etter at campingvognen veltet mens de lå og sov. Operasjon har måttet vente til over helgen. Foto: Privat

Paret er glad det ikke gikk verre. Opplevelsen var dramatisk.

– Skaden jeg har fått er selvsagt ikke noe festlig, og både kjæresten og bikkja fikk seg jo en smell, men jeg er veldig glad for at det ikke gikk verre. Vi var heldige, sier Veronica.

les også

Flom og jordras på Vestlandet: Disse veiene er stengt

Varsler kraftige vindkast søndag

Søndag morgen advarte meteorolog John Smits om potensielle kraftige vindkast på opp til 20 meter i sekundet, spesielt i Agder og Telemark.

– Her kan det være lurt å passe på løse gjenstander, sier han.

Politiet flere steder i landet melder om trær som har blåst over veien og båter som sliter seg. I Arendal holdt et tre på å treffe en bilist, men det gikk heldigvis bra.

– Det er ingen alvorlige hendelser her, men hvis folk har båt i vindutsatte båthavner bør de gjøre forebyggende tiltak, sier operasjonsleder Eivind Formo.

I fjellet i Sør-Norge kommer det nå snø, og det er ventet å fortsette utover uken.

– Husk vinterdekk, minner Meteorologisk institutt om på Twitter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder