Ambulanse stjålet i Oslo - dette vet vi

Her kan du få oversikt over hva vi vet om de pågrepne og ambulansens ville ferd gjennom Oslo.

Dette har skjedd

  • Startet med ulykke: En bil havnet på taket like ved en rundkjøring på Rosenhoff i Oslo rundt 12.30 tirsdag. En 32 år gammel mann stakk fra stedet til fots og skal ifølge politiet og vitner ha siktet på folk med et våpen. Politiet mener en 25 år gammel kvinne også var i bilen som havnet på taket. Hun skal ha rømt til fots.

Foto: Gisle Oddstad / VG

  • Ambulanse kapret: En ambulanse kom til ulykkesstedet. Kilder sier til VG at mannen truet til seg ambulansen fra ambulansepersonellet som kom for å hjelpe ham. Ambulansepersonellet gikk, ifølge VGs kilder, i dekning da politiet kom. Mannen tok ambulansen og kjørte fra stedet i høy fart. Politiet fulgte etter med flere biler.
  • Flere påkjørt: Ved Sandaker senter ble en barnevogn påkjørt og to eldre personer nesten truffet. I barnevognen var det to tvillinger på syv måneder, som er lettere skadd. Politiet opplyser at de mener 32-åringen kjørte opp på fortauet - med vilje - for å treffe dem.

– Det vi ser underveis som er veldig alvorlig og beklagelig er at gjerningspersonen ifølge vitneobservasjoner bevisst har kjørt bilen opp på fortauet for å ramme tilfeldige ofre, sier konstituert visepolitimester Johan Fredriksen på pressekonferansen.

Foto: Gisle Oddstad

Vet du noe om saken? Tips VG her.

  • Mannen tatt: Politiet skjøt mot ambulansen flere ganger under ferden. Ifølge politiet prøvde mannen å bruke ambulansen til å «torpedere» politibilene. Politiet stoppet ambulansen på Torshov ved at politiet kjørte inn i ambulansen med flere biler klokken 12.47, i Krebs Gate 10. Her ble mannen halt ut av kjøretøyet og pågrepet.
  • Kvinnen tatt: Den 25 år gamle kvinnen ble pågrepet like før klokken 16 inne på butikken Bogerud på Sandaker senter. Det var en vekter som varslet politiet.

– Vi kan bekrefte at en av våre vektere ble oppmerksom på kvinnen og valgte å tipse politiet. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier pressekontakt hos Nokas, Ådne Mauritzen, til VG.

FUNNET HER: Politiet pågrep den 25 år gamle kvinnen inne i denne butikken. Foto: Gisle Oddstad

Dette vet vi om de pågrepne

  • Mannen er 32 år gammel, og er siktet for drapsforsøk. Han er norsk, fra Østlandet og en kjenning av politiet. Politiet sier han er «godt kjent» av politiet - og at han ble pågrepet med hagle og maskinpistol.
  • Kvinnen er 25 år gammel, norsk og fra Østlandet. Også hun er en kjenning av politiet. Politiet har siktet kvinnen for befatning med skytevåpen.
  • Fant våpen: I forbindelse med pågripelsen ble det beslaglagt en hagle og en uzi, opplyste politiet på pressekonferansen.
  • – Fant narkotika: Politiet sier de har funnet noe som de med stor sannsynlighet kan si er narkotika.
  • Påstander om høyreekstremt miljø: Politiet sier de er kjent med opplysninger om at de to skal ha vært del av et høyreekstremt miljø, men kan ikke bekrefte det.

– Det er opplysninger vi er kjent med og det er opplysninger vi undersøker nå. All historikk på disse personene er av interesse og om det kan gi noen forklaringer på motiv, eventuelt hensikt/formål, sier politiets Grete Lien Metlid på pressekonferansen.

Se mannen bli pågrepet her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder