Skulle vært i ørkenen - nå måker han hyttetak

RINGSAKERFJELLET (VG) Ola Fløene (51) skulle ha sittet i en grom rallybil ute i den arabiske ørkenen. Nå står han i stedet med spade på hyttetak rundt om i Ringsakerfjellet.

 • Ole Kristian Strøm
 • Line Møller (video og foto)

Artikkelen er over 55 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Hans nye jobb er å fjerne tung snø fra takene på noen av de mange hyttene som nå står tomme i fjellheimen.

– Jeg tror mange ikke er klar over det, men snøen er ekstremt tung i vår, sier han.

Ola Fløene er best kjent som kartleser for noen av verdens beste rallyførere i VM. Han satt i passasjerstolen da Andreas Mikkelsen tok bronse i VM både i 2014 og 2015.

I januar var han med i det legendariske Dakar-rallyet, som nå går i Saudi-Arabia. Der var han i samme team som Mike Horn, den sveitsiske eventyreren som ved juletider ble godt kjent i Norge fordi han sammen med Børge Ousland ville krysse hele Polhavet fra Alaska til Svalbard.

– I vår var det meningen å være kartleser i det som kalles World Cup i ørkenrally. Denne uken skulle jeg ha vært i Abu Dhabi, så skulle jeg videre til Dubai og Saudi-Arabia.

– Men nå kommer jeg ingen vei. Og da jeg satt hjemme og tvinnet tommeltotter, fant jeg ut at jeg ville gjøre noe. Og med den store hyttedebatten fant jeg ut at mange hytteeiere sikkert trenger å få takene sine måket av lokale, sier Fløene, som selv bor i Brumunddal, som er en del av Ringsaker kommune.

Han står oppe på et tak med halvannen meter snø. Fløene sier at han har hørt om hyttetak i området som har gitt etter.

– Det er nok mange hytter som burde ha vært måket.

BLID KAR: Ola Fløene må trene for å holde seg i form til rally. Nå trener han ved å måke hyttetak i Ringsakerfjellet. Foto: Line Møller

les også

Til alle i Norge: Slutt med klagingen!

Han annonserte sin nye geskjeft på Facebook-profilen sin, og har fått mye respons.

– Først og fremst er dette god trening! På de fire første hyttetakene dro jeg 12.000 kalorier, gliser Fløene.

– Jeg er vanligvis ute og løper, men dette er verdens beste trening. Spaden er min PT. Og trening trenger jeg for videre rallysatsing. Dessuten får jeg farge i dette fine været. Kanskje mer enn jeg hadde fått i den arabiske ørkenen!

– Det er ikke farlig?

– Jo, det kan være litt skummelt. På et tak jeg måket, raste det plutselig 50 kvadratmeter med halvannen meter høy snø. Så nå sikrer jeg meg med tau hver gang jeg skal begynne å skyfle.

les også

Forbudt å overnatte på hytta: Politiet varsler økt patruljering

Foto: Line Møller, VG

Ola Fløene fabulerer over at dette er en ganske annen virkelighet enn den han skulle hatt – som kartleser i både World Cup i ørkenrally og i det saudiarabiske rallymesterskapet.

– Jeg skjønner ikke så mye av det, men jeg føler meg litt som Flåklypa-figur når jeg står der med styrtrike arabere som byr på dadler og annen frukt ute i ørkenen.

GOD TRENING: Det ble to hyttetak og høy puls på Ola Fløene søndag. Foto: Line Møller

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Hytteforbud

Flere artikler

 1. Solberg rammet av krystallsyken: – En god blanding mellom fyllesyke og sjøsyke

 2. Verdensappell: S.O.S. til verden før Norge går til helvete

 3. Pluss content

  6 effektive øvelser: Slik får du strammere armer før ferien

 4. Johaug forberedt på at neste sesong kan ryke

 5. Pluss content

  Strømme-guide: Syv dokumentarfilmer du absolutt bør se

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder