KNUST I VINDEN: Cecilie Dreisch foran det knuste drivhuset i hagen i Auglend i Stavanger. Foto: PRIVAT

Uværet herjer flere steder: Drivhuset til Cecilie knust til pinneved

Da Cecilie Dreisch våknet i dag tidlig, var drivhuset hun fikk til bursdagen sin i fjor knust til pinneved i vinden.

I drivhuset, som Cecilie Dreisch fikk til bursdagen sin i fjor, skulle det egentlig snart gro tomater, agurker, avokado, sitronplante, grønnkål, paprika, bringebær, jordbær og bjørnebær. Men den satte den sterke vinden som herjet langs kysten i natt en stopper for.

– Jeg ble så trist da jeg så det i dag morges, forteller Cecilie til VG.

Uværet herjer

Denne helgen traff stormen Ciara Storbritannia, og lavtrykket har merkes godt langs kysten i Norge. Sterk vind søndag fører flere steder i landet til stengte fjelloverganger, innstilte ferger og tak som blåser av.

Color Line kanseller ti fergeavganger til Danmark og Sverige på grunn av uværet, og Meteorologisk institutt har søndag ettermiddag sendt ut varsel om ekstremt høy vannstand, rødt nivå, for Møre og Romsdal, Vestlandet sør for Stad og Agder.

Ekstremværet skaper også kaos for fotballkamper i Europa. Alle søndagskampene i Nederland er utsatt som følge av uværet, og en rekke idretter meldes nå berørt også i England.

Bakgrunn: Venter storm, flom og skred langs kysten

Årsaken til uværet er et lavtrykk ved Island.

– Det er et veldig kraftig lavtrykk ved Island som lager disse problemene. Det er faktisk det kraftigste lavtrykket til nå denne vinteren, har vakthavende statsmeteorolog Kristian Gislefoss opplyst til VG.

Cecilie Dreisch er bosatt i Auglend i Stavanger, og forteller at hun flere ganger i løpet av natten våknet av den sterke vinden.

– Da klokken var rundt halv fem i dag tidlig sto jeg opp og kikket ut, og tenkte «hjelpe meg». Da var drivhuset helt skakt og skjevt. Da jeg sto opp i dag tidlig var hele drivhuset bare en haug med plater. Det hadde rett og slett blitt knust til pinneved, forteller hun.

Påvirkes du av uværet? Send oss bilder her.

HELT OG NYTT: Slik så drivhuset til Cecilie Dreisch ut da det sto ferdig i fjor sommer.

– Vi tenkte det skulle være trygt

Da det lørdag ble varslet at det skulle komme stiv kuling, bardunerte Cecilie Dreisch og mannen Kolbjørn Andreassen drivhuset med store lastestropper.

– Vi tenkte at det skulle være ganske så trygt. I tillegg er det en skogkant bak drivhuset, som vi håpet ville lage litt ly for vinden. Men vinden ble altfor sterk.

Drivhuset ble satt opp i sommerferien i fjor.

ØDELAGT: Cecilie forteller at hun flere ganger i løpet av natten våknet av den sterke vinden. Da hun våknet i morges var drivhuset helt ødelagt.

– Jeg har en stor sorg i hjertet mitt, for jeg og barna hadde sådd frø og brukt mye tid i det drivhuset. Det var mye jobb å sette det opp, men det ble veldig fint, forteller Cecilie.

Cecilie forteller at hun er usikker på om hun skal sette opp drivhuset igjen.

– Jeg kjenner at jeg ikke vet helt hvordan jeg skal gjøre det. Kanskje jeg må sette det opp igjen et annet sted.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder