FUNNET DØD: Politiet sperret av åstedet etter at Marie-Louise Bendiktsen ble funnet knivdrept i brannruinene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Tysk spor i 19 år gammel drapssak

Politiet i Troms nærmer seg avhør av en kvinne i Tyskland i forbindelse med etterforskningen av Sjøvegan-drapssaken fra 1998.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

– Vi satser på å få gjort det før sommeren, sier påtaleleder Steffen Ravnåsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Nordlys.

Påtalemyndigheten sendte før jul en rettsanmodning til Tyskland om å få i stand et avhør i forbindelse med etterforskning av drapet på Marie-Louise Bendiktsen (59) på Sjøvegan for snart 19 år siden.

Anmodningen dreier seg om avhør av en kvinne som tidligere var samboer med en mann som på drapstidspunktet var bosatt i Salangen.

Uløste drap: Les mer om saken

Mannen ble avhørt som vitne i juli 1998, kort tid etter drapet. Året etter ønsket politiet å komme i kontakt med ham igjen, men han var da sporløst forsvunnet.

– Formålet med avhøret er å høre om hun sitter på informasjon som kan belyse saken, sier Ravnåsen.

Lensmannen i Salangen, Hans Roar Rasmussen, opplyser til Folkebladet , som først omtalte saken, at han planlegger å reise selv om avhøret skal foretas av tysk politi.

15. juli er det 19 år siden Marie-Louise Bendiktsen ble voldtatt og knivstukket til døde i sitt eget hjem på Sjøvegan i Salangen. 59-åringen var enke og bodde alene i huset, som var nedbrent da hun ble funnet. Politiet tror gjerningsmannen tente på for å skjule forbrytelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder