Vil starte muslimsk skole i Oslo

(VG Nett) I frykt for at muslimske barn blir utdannet til ekstremister i utlandet, ønsker Fredsskolen å starte en religiøs skole i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Foreningen Fredsskolen har søkt om å få starte en privatskole i Oslo på muslimsk religiøst grunnlag, melder NRK.

Ifølge formålsparagrafen skal Fredsskolen være et alternativ til foreldre som sender barna sine til Koran-skoler i utlandet - hvor de risikerer å bli utdannet til ekstremister og miste tilhørigheten til det norske samfunnet.

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo mener friskoler er et positivt supplement til den offentlige skolen, og anbefaler søknaden dersom skolen innfrir visse formelle krav. Han mener foreldrene må avgjøre om en muslimsk utdannelse går ut over integrering av barna.

SKOLEBYRÅD: Torger Ødegaard (H). Foto: Espen Braata

- Foreldrene må vurdere hva som er best for sine barn. Vi jobber knallhardt for at den offentlige skolen i Oslo skal være best mulig. Jeg mener at den offentlige skolen er så god at den kan konkurrere med en hvilken som helst annen skole. Men friskoler som forholder seg til kunnskapsløftet og norsk lov og som har en undervisning som gjør at elevene når målene i læreplanen er jeg positiv til, sier Ødegaard til NRK.

I Fredsskolen søknad ønskes det godkjennelse til å drive en skole - fra 1. til 10. klasse - med inntil 200 elever. Planen er at 100 elever skal starte på skolen allerede til høsten. Hvor i Oslo skolen skal ligge er ikke avklart ennå.

Det er Utdanningsdirektoratet som skal godkjenne søknaden.

Tidligere ble det drevet en muslimsk skole i Urtehagen på Grønland i Oslo. Denne ble lagt ned i 2004 etter knusende kritikk fra Fylkesmannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder