MYE REGN: Det er forventet at store nedbørsmengder vil falle over nordligere deler av Trøndelag og Nordland i morgen. Satelittbilde: Meteorologisk institutt

Nå kommer flommen til nord

(VG Nett) Været som har forårsaket voldsom flom og ras i Trøndelag trekker nå nordover. Dårligst vær blir det i Nordland.

Astrid-Helen Holm
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Lørdag er det meldt om store nedbørsmengder spesielt på Helgeland og i de nordligere delene av Trøndelag.

- Været vi har sett i store deler av Trøndelag, beveger seg fra øst til vest og vil treffe Helgeland og Bindal, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Nathalie Hallerstig, til VG Nett.

Mot søndag og neste uke vil nedbøren avta.

- Det vil bli lokalt store nedbørsmengder og fare for flom, men ikke på langt nær så mye som det har vært de siste to dagene, sier Hallerstig.

SEND OSS DINE BILDER FRA FLOMMEN HER!

Fare for ras

Sjefingeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Mads Johnsen, kan opplyse om at det vil være fare for ras i utsatte områder inn mot helgen.

- Grunnen begynner å bli veldig mettet av vann nå, og dette øker rasfaren, sier han.

NVE jobber fredag ettermiddag med å vurdere faren for jordskred i de rasutsatte områdene.
(Saken fortsetter under bildet)

FORSVINNER: Mye nedbør kombinert med utfylling av hageområder gjør at grunnen raser ut på Byåsen i Trondheim. Foto: Terje Bargel/NVE


Regn nord i Trøndelag

Johnsen trekker fram Namsos, Sandnessjen og Grong som stedene i Trøndelag som er mest utsatt for regn i helgen. Den verste flomfaren regnes allikevel som over.

(Saken fortsetter under bildet)

FLOM: Ydstiveien i Stjørdal ble natt til fredag stengt på grunn av flom. Nå ventes lignende forhold i Nordland. Foto: Tor Aage Hansen.


- Vi forventer ikke at flommen vil komme opp i en 5-års flom, men vannet vil trekke saktere tilbake, i og med at det blir en del nedbør, sier han.

Meteorolog Hallerstig sier at nedbøren stort sett vil utarte seg som regn, men at den også kan falle som snø i høytliggende områder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder