REAGERER: Mette Yvonne Larsen er bistandsadvokat for en rekke personer rammet av terroren 22. juli. Foto: FOTO: GEIR OLSEN / VG

Bistandsadvokat begjærer ny sakkyndigrapport

(VG Nett) Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen ber Oslo tingrett oppnevne nye sakkyndige som kan vurdere Anders Behring Breivik.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den rettsmedisinske kommisjon ga torsdag Oslo tingrett beskjed om at de ikke har noen anmerkninger til sakkyndig-rapporten om Anders Behring Breivik.

Det betyr at det rettsmedisinske fagmiljøet i Norge er enige om konklusjonen: Anders Behring Breivik er paranoid schizofren.

- Ved å velge formuleringen «ingen vesentlige bemerkninger» mener jeg vi ser at de har hatt spørsmål og interne uenigheter, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til NTB.

Etterlyser utdypning

Oslo tingrett ba like etter alle aktørene i 22. juli-saken om å uttale seg om hvorvidt det skal oppnevnes nye sakkyndige for å undersøke Anders Behring Breivik igjen.

Larsen mener kommisjonens formuleringer trenger flere utdypninger. Etter samtaler med sine klienter torsdag er hun klar på hva veien videre blir.

- På vegne av mine klienter kommer vi til å begjære en ny sakkyndigrapport. Vi vil dermed at det skal bli oppnevnt nye sakkyndige som skal vurdere den siktede på nytt, sier Larsen.

- Vil vente

Larsen mener det ikke burde være noe problem å få til dette før rettssaken.

- Det vil være en forutsetning av denne nye vurderingen av ham vil være klar til rettssaken starter 16. april, og det ser jeg ingen grunn til at det ikke skal være tid til, sier Larsen.

Også Brynjar Meling har varslet at han vil ha nye sakkyndige, men Siv Hallgren sier til VG Nett at hun vil vente til etter jul med å ta stilling til saken.

- Jeg har foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt jeg skal be om at det oppnevnes nye psykiatrisk sakkyndige. Jeg må diskutere dette med mine klienter først, trolig vil ikke det skje før etter jul, sier hun.

Breiviks forsvarer Geir Lippestad sier til VG Nett at han ikke har diskutert spørsmålet om en ny vurdering med Breivik ennå.

- Jeg har ikke fått diskutert spørsmålet om nye sakkyndige med min klient foreløpig. Jeg skal ha et møte med ham i morgen, og kan først etter dette møtet kommentere spørsmålet, sier han til VG Nett.

(VG Nett / NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder