EKSTRA POLITI: Politiet i Oslo har satt inn opp mot 20 ekstra politifolk i helgene. Høyre mener justisministeren i tillegg må kalle inn Politireserven i kampen mot overfallsvoldtekter. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Høyre vil ha «Øvelse Antivoldtekt»

Ber Storberget sette inn politireserven

Høyre mener justisminister Knut Storberget (Ap) må sette inn Politireserven for å motvirke nye overfallsvoldtekter i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg vet det er mange som sitter klare og vil bli brukt. Politireserven bør snarest samles til «Øvelse Antivoldtekt» for å gjøre Oslo til en tryggere by, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl til NTB.

Politireserven er mannskaper som har gjennomført militær førstegangstjeneste og kan innkalles til repetisjonstjeneste i Politireserven. Det er en nasjonal forsterkningsressurs, og et av punktene i arbeidsoppgavene deres er «å opprettholde samfunnsorden når viktige allmenne interesser tilsier det».

Han mener flere politifolk i gatene og økte etterforskningsressurser er det akutte svaret på hva som må gjøres for å få bukt med de mange overfallsvoldtektene i hovedstaden.

LES OGSÅ: Fem overgrepsanmeldelser i Oslo i helgen

- Storberget må gi de rødgrønne partiene på Stortinget fullmakt til å forhandle om statsbudsjettet, slik at Oslo-politiet kan ansette flere politifolk. Han bør også sørge for at sivilt ansatte kan utføre flere oppgaver enn de gjør i dag, sier Høyre-representanten.

Oktay Dahl foreslår også at justisministeren tar initiativ til et idémyldringsmøte med Oslo kommune, politiet og representanter for organisasjoner og næringsliv for å finne fram til andre relevante tiltak.

LES OGSÅ: 48 overfallsvoldtekter i Oslo i år

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder