PARTYLØVER: Carina Dahl elsker å ta seg en fest med pappa Morten «Diesel» Dahl, trommeslager i hardrockbandet TNT. Foto:JONAS FRØLAND,

#Måsideg | Carina Dahl #måsideg-hyller rocke-pappaen «Diesel»

Med pappa som en nær karriererådgiver innrømmer Carina Dahl (28) at det kan bli mye jobbprat og lite tid til å bare være far og datter.

Publisert:

Derfor synes hun VGs nye serie #måsideg er en fin anledning til å fortelle pappa Morten «Diesel» Dahl (54), mangeårig trommis i hardrock-bandet TNT, hvor mye hun setter pris på ham som far.

«DaddyCool! Jeg #måsideg at jeg setter utrolig pris på alt du har lært meg. Du får meg til å kjempe knallhardt for det jeg brenner for. Du har alltid vært kravstor, men det er jeg sjeleglad for; verden serveres ikke på gullfat. Du pusher meg til å yte mitt ytterste, og du og mamma engasjerer dere for å hjelpe meg. Du kasta meg ut i det tidlig, jeg starta «på veien» som en artist skal! Du er et stort forbilde, og jeg har arvet så mye fra deg. Jeg har blitt tøff som deg! Gla i deg! Klem Klinken,» lyder Dahls hilsen.

Som med alle andre #måsideg-hilsener går Dahls hyllest inn i VGs #måsideg-portal – der alle beskjeder med denne emneknaggen samles.

Legg inn din hilsen i #måsideg-portalen eller skriv en noen ord på Instagram eller Twitter med emneknaggen #måsideg, så plukkes det opp i portalen.

- Veldig artig å ta en fest med pappa

Oppi all jobbpraten forteller Dahl at hun innimellom kan ringe og kjefte og smelle på faren, som fungerer som en nær rådgiver for henne hva gjelder artistkarrieren.

- Pappa er også en hard fighter, så det er viktig for meg å huske på å si til ham at han er pappaen min og at jeg fortsatt er den lille jenta hans. Det glemmer jeg kanskje litt i hverdagen, sier Dahl, som nylig ga ut singelen «It Gets Better».

- Hvordan er dere som far og datter?

- Vi har veldig lik humor og ler masse sammen. Og så synes jeg det er veldig artig å ta meg en fest med pappa, sier trønderen.

Spesiell oppvekst

Dahl er glad for at faren jobber i samme bransje – det gjør ifølge henne at de forstår hverandre godt.

- Vi er begge mye på farten og jeg er ikke så mye hjemme i Trondheim. Men vi har en årlig ferie sammen i januar hvert år. Han er også veldig flink til å invitere til påske og helger på hytta - «family funtime» som han så fint kaller det, sier hun.

- Men vi burde kanskje vært enda bedre til å sette pris på hverandre som far og datter.

VGTV: Carina Dahl: - Hvor har det blitt av puppene mine!?

ROCKA OPPVEKST: Her er Carina Dahl avbildet som liten jente med pappa Morten og mamma Inger Lise. Foto:ARNE OLAV NORDTØMME,

Artisten mener hun hadde en veldig spesiell oppvekst i forhold til mange andre barn, fordi «Diesel» allerede da var rockestjerne og medlem i motorsykkelklubben Hells Angels.

- Men for meg var det så normalt som man kunne få det. Både mamma og pappa var flinke til å følge meg opp. Jeg drev med turn, sangskole, tryllekurs, håndball, basket og korps, «you name it». Pappa var veldig flink til å aktivisere meg og få meg til å nå målene mine. Det husker jeg veldig godt, sier hun.

- Selv om han er hard på utsiden, så har han alltid vært veldig morsom og god.

- Litt unorsk

Generelt føler Dahl at hun er flink til å ytre hvor mye hun setter pris på folk hun har rundt seg.

- Der er jeg kanskje litt unorsk. Jeg har jo bodd mye i utlandet, og tror at man i Norge er ganske dårlige på sånne ting. Jeg vet selv hvor hyggelig det er å få en kompliment og synes det er viktig å si til folk at de er satt pris på. Jeg har i alle fall bestemt meg for at sånn vil jeg være.

- Hva synes du selv om å få komplimenter?

- Det er jo det jeg jobber for, ettersom jeg produserer det jeg selger. Jeg skriver blant annet tekster som kommer fra hjertet mitt og designer smykker ut fra min egen kreativitet. Når folk takker meg for at jeg har skrevet en sang som de har brukt til å komme seg gjennom et brudd eller de føler at sangene mine handler om dem, så er det veldig hyggelig å høre. Det å få feedback er alfa omega, sier Dahl.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder