ADVARTE MOT NORSK 11. SEPTEMBER: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Nå vekker han oppsikt igjen. Foto: Aftenposten
ADVARTE MOT NORSK 11. SEPTEMBER: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Nå vekker han oppsikt igjen. Foto: Aftenposten

LLH anmelder drapsuttalelse

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Homo-organisasjonen LLH politianmelder den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad. Han har uttalt at homofile fortjener å bli drept. LLH får bred støtte fra muslimsk hold.

- Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt. Organisasjonens fulle navn er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

SE VIDEO:Her demonstrerer flere tusen ulovlig i Oslo sentrum

- Fortjener dødsstraff

Mandag sier han i et intervju med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.

- Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik.

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

BAKGRUNN:Mohyeldeen Mohammad: - Homofile fortjener dødsstraff

Anmeldte kristen

Karen Pinholt forteller at LLH for noen år siden gikk til anmeldelse av en kristen person som kom med lignende synspunkter.

Les også:LLH anmelder pastor Jan-Aage Torp

- Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt. Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

- Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sier hun.

Muslimsk støtte til LLH

Pinholt har snakket med Islamsk Råd Norge (IRN) om intervjuet i Klassekampen og sier hun har fått støtte derfra.

- Vi er ikke enige om mye, men denne uttalelsen tar de avstand fra, sier hun.

LIM-nettverket, som står for likestilling, mangfold og integrering, fordømmer uttalelsene på det sterkeste.

- Liberale muslimer er minst like bekymret over radikalisering av muslimske miljøer som etniske nordmenn, heter det i en uttalelse. LIM-nettverket oppfordrer Islamsk Råd Norge til å fordømme uttalelsen og ta klart avstand fra dødsstraff mot homofile, uansett hvor det skjer.

Tar avstand

- Islamsk Råd Norge tar avstand fra de radikale holdninger som Mohyeldeen Muhammad fremviser, sier generalsekretær Shoaib Sultan i IRN.

- Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan. Han legger til:

- Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.

- Få meningsfeller

Per Bartho Hansen fra Nøtterøy skiftet navn til Yousef Assidiq etter å ha konvertert til islam for et år siden. Han var initiativtaker og holdt også appell under demonstrasjonen fredag. Han tar sterkt avstand fra Mohammads uttalelse.

- Dersom man ikke kan respektere norske lover og regler, og respektere at mennesker har forskjellig seksuell legning, så går det alltid et fly. Han taler på vegne av seg selv, og det er svært få muslimer i Norge som deler hans oppfatning, sier Assidiq.

Denne artikkelen handler om