TIL KAMP: Privatetterforsker Harlad Olsen føler seg ærekrenket, og krever 500 000 kroner fra tidligere arbeidsgiver. Foto: SCANPIX Foto:

Til sak mot fetterens far igjen

STAVANGER (VG) For annen gang på tre år går privatetterforsker Harald Olsen til sak mot faren til Birgitte Tengs' fetter.

Artikkelen er over 12 år gammel

Olsen føler seg ærekrenket av sin tidligere oppdragsgiver. Han skylder Karmøy-mannen mer enn 200000 kroner i saksomkostninger, etter å ha tapt forrige søksmål fullstendig i to rettsinstanser.

- Jeg måtte nesten le, da jeg så det nye søksmålet, men egentlig er det tragisk. På grunn av rotet det offentlige stelte i stand da min sønn ble siktet for å ha tatt livet av Birgitte, er det vår familie som så mange år etter betaler regningen, sier faren (54) til fetteren.

- Selvmål

Sønnen hans er frifunnet for drapet.

I et nytt søksmål mot fetterens far, krever privatetterforsker Harald Olsen 500 000 kroner i oppreisning samt en ikke tallfestet erstatning, for uttalelser 54-åringen kom med i et avisintervju tidligere i år.

Til Dagbladet sa fetterens far at hans oppfatning av Olsen er at han er «en ynkelig bedrager».

- Utfallet mot min klient gikk over alle støvleskaft. Søksmålet viser at uttalelsene er blitt et skikkelig selvmål, mener Harald Olsens advokat, Per Danielsen.

Tilbakevist

Bakgrunnen for uttalelsen var at Olsen i 2004 overraskende valgte å saksøke sine tidligere arbeidsgivere. Privatetterforskeren ville ha ytterligere betaling for sitt arbeid for fetteren og hans familie.

Kravet ble tilbakevist både i tingretten og lagmannsretten, og Olsen satt tilbake med et saksomkostningskrav på 200000 kroner.

Dette har han fortsatt ikke betalt - på tross av at fetteren og familien har koblet inn namsmannen.

- I den nye saken er jeg nødt til å være min egen advokat. Jeg vet jo at Olsen aldri kommer til å betale meg saksomkostningene, selv om han skulle tape.

Jeg har ikke råd til en ny runde der jeg må legge ut hundretusener av kroner i advokatutgifter, sier fetterens far.

Skattefogden slo i sommer Harald Olsens firma konkurs, som følge av et uoppgjort skattekrav på 502 550 kroner.

I en e-post til VG opplyser Olsen, som er tidligere politimann, at han ikke ønsker å kommentere saken før den har vært prøvd for retten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder