TILBAKE TIL BUTIKKENE? Norsk Tipping vil ha spilleautomatene tilbake i dagligvarebutikkene. Her fra en kiosk på Hamar. Foto: SCANPIX

Ønsker spilleautomater tilbake i butikkene

Tre år etter at det ble forbud med spilleautomater, ønsker Norsk Tipping å få lov til å plassere de nye og såkalt snillere spilleautomatene i dagligvarebutikkene igjen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

20.000 spilleautomater forsvant da de gamle automatene ble forbudt i 2003. Norsk Tipping fikk monopol, og etter en omfattende rettsprosess startet arbeidet med å sette ut de nye og «snillere» automatene i 2007. Så langt er bare halvparten av 4.000 planlagte automater satt ut, skriver Aftenposten.

Styreformann Lars Sponheim i Norsk Tipping sier at en av grunnene til at det er gått smått, er at det er vanskelig å finne plasser som tilfredsstiller kriteriene departementet har satt.

- Derfor har vi nå bedt departementet om å endre reglene, slik at vi også kan få tillatelse til å sette opp automatene i dagligvareforretninger, sier Sponheim til avisen.

Mange spilleavhengige var en av grunnene til at Stortinget vedtok forbudet mot automatene. Det ser ut til å ha virket: I toppåret med de gamle automatene, i 2005 tjente Røde Kors 845 millioner kroner og idretten 700 millioner kroner, i tillegg til operatørenes inntekter. I fjor ble det samlede overskuddet på Norsk Tippings automater 156 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder