Brann i bygård i Kristiansand - flere skadet

Minst åtte er skadet i en brann i Kristiansand sentrum torsdag morgen. To av dem ble reddet ned fra taket.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det har brent i en bygård i Tollbodgata i Kristiansand. Da politiet først meldte om brannen var det flere personer i bygget. Nødetatene jobbet lenge med evakuering og litt før klokken 11.00 opplyser politiet at alle i bygget er gjort rede for.

- Vi tok ned to personer fra taket, med lift. Vi har også hentet ut tre andre personer som var inne i bygget. De er transportert til sykehus fordi de har fått i seg røyk, sier bransstasjonssjef Jan Røilid til VG.

Han opplyser at brannvesenet selv ikke har vært oppe på taket, og at jobben med å hente ut de tre fra bygget var utfordrende.

- Vi har ikke hatt røykdykkere opp på taket. Trappen brant vekk og derfor måtte alt håndteres utenfra etter hvert, sier Røylid til VG.

Åtte personer til sykehus

Foreløpig er åtte personer registrert med ulike skader på sykehus. Ifølge politiet kan det være flere skadede på legevakten, og de jobber med å få oversikt over dette nå. Ingen av disse betegnes som alvorlig skadet.

Brannen ble meldt rundt klokken 08.15.

– Vi jobber med å komme oss gjennom bygget. Det består av flere leiligheter og hybler som vi må gjennomsøke, fortalte operasjonsleder Martin Ugland i Sør politidistrikt til VG tidligere torsdag.

Saken fortsetter under bildegalleriet

NRKs reporter kom tidlig til stedet og sier flammene begynte i første etasje, før de raskt spredte seg til andre etasje i den lave bygården. En person skal ha hengt ut av vinduet, og to personer skal ha vært synlige på taket.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder