Kleppe suspendert

(VG Nett) Frps stortingsgruppe besluttet på et møte i kveld å suspendere Vidar Kleppe. - Jeg er skuffet, sier Kleppe.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

- Jeg er skuffet, men forholder meg til vedtaket, sa Kleppe på vei ut etter gruppemøtet, som han ble kastet ut av.

- Dette er en trist dag for meg, og det er en trist dag for partiet, sa han.

Senere onsdag kveld besluttet sentralstyret i Frp å reise suspensjonssak mot Vidar Kleppe. Kleppe kommer til å bli suspendert fra partiet i 20 måneder.

Suspensjonen betyr at Vidar Kleppe ikke kan stille på noen av Frps stortingsvalglister til høsten, får NTB opplyst i ledelsen i Frp. Sentralstyret skal fatte det formelle suspensjonsvedtaket torsdag kveld.

Vidar Kleppe er innbudt til å gjøre rede for sitt syn i sentralstyremøtet torsdag.

Utestengt

I og med at Kleppe blir suspendert, vil han ikke lenger kunne delta i Frps stortingsgruppes møter. Kleppe ville onsdag kveld ikke kommentere stortingsgruppens begrunnelse for suspensjonen.

- Nå vil jeg summe meg litt, tenke gjennom situasjonen, og se hva fremtiden bringer. Men jeg har jo en jobb å gjøre, i hvert fall ut denne stortingsperioden. Jeg har jo et ansvar overfor velgerne som har valgt meg fra Vest-Agder, og de skal jeg stå på for, sa Kleppe til TV 2 like etter at suspensjonen var et faktum.

På spørsmål om han nå vil bli ekskludert fra partiet, svarte Kleppe følgende:

- Her skjer det en utvikling fra time til time, fra møte til møte, og fra dag til dag. Så hva som skjer i morgen er det ikke godt å si. Det ligger uansett ikke i mine hender. Det ligger i sentralstyrets hender.

- Ingen tillit til Kleppe

Partiformann Carl I. Hagen ønsket å legge vekt på at forslaget om eksklusjon ble fremmet av medlemmer av stortingsgruppen og ikke av ham selv.

- Stortingsrepresentantene følte ikke lenger at de hadde tillit til Vidar Kleppe. Jeg skjønner at han sier han er lagspiller. Problemet er faktisk at de fleste av hans kolleger oppfatter ham som en solospiller, og ikke som en lagspiller, sa Hagen til NRK.

Alternative lister

Flere utbrytere fra Fremskrittspartiet har ytret ønske om å få Kleppe til å stille på alternative lister til stortingsvalget dersom han blir kastet ut av partiet. Onsdag kveld bekreftet Kleppe at han har fått en rekke tilbud, men han ville hverken bekrefte eller avkrefte om han blir å finne på en liste ved valget.

- Det er det mange som lurer på. jeg har fått mange tilbud, men jeg har avslått. Det er ikke fotball og fri transfer vi snakker om. Jeg har en kontrakt med Fremskrittspartiet for de fire neste årene. Jeg topper listen fra Vest-Agder, og det akter jeg å fullføre, sa Kleppe til TV 2.

Svendsens forslag

Det var Hagens støttespiller Kenneth Svendsen som satte fram forslaget om å suspendere Kleppe fra stortingsgruppen. Han er en av de tre "vise menn" som for kort tid siden reiste til Kristiansand for å forklare fylkesledelsen hvor umulig Kleppe var å samarbeide med.

Møtet i stortingsgruppen munnet ikke ut i en klar anmodning til sentralstyret om å ekskludere Kleppe, slik det var ventet på forhånd. Bare to av medlemmene i stortingsgruppen tok sjansen på å utfordre flertallet ved å tale til Kleppes forsvar på møtet.

I følge NTB var det "verstingene" Jan Simonsen og Jørn Stang som torde å tale Hagen midt imot. Kenneth Svendsen sitter også i sentralstyret, men ville onsdag kveld ikke si at han selv vil ta initiativ til full eksklusjon.

Han gjorde det imidlertid klart at denne situasjonen ikke kan fortsette særlig lenge.

Uholdbart

-Det er rimelig logisk at sentralstyret ser at dette er en uholdbar situasjon. Vi må ha en rask avgjørelse, og det er klart at vi er i sluttfasen på denne saken, sier Svendsen til NTB.

Han regner med at sentralstyret kanskje allerede torsdag vil drøfte Kleppes framtid i partiet. Uansett vil det bli gjort i løpet av få dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder