Fire personer skutt ved utested i Oslo – 24-åring siktet for drapsforsøk

VULKAN (VG) De fire unge mennene som er skutt, er fraktet til Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang.

 • Magnus Braaten
 • Oda Marie Midbøe
 • Mats Arntzen
 • Dennis Ravndal

Artikkelen er over tre år gammel

To av de skadede er dørvakter, opplyser politiet til VG. Ifølge NRK er ingen av dem kritisk skadet. Også en tredje person har sluppet unna uten kritiske skader.

– En mistenkt er pågrepet, og vi er rimelig sikre på at han er involvert i skytingen. Politiet har også kontroll på en pistol. Per nå har vi ingen andre mistenkte i saken, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til VG.

Har du tips om saken? Ring 22 00 00 00 eller kontakt oss her!

24-åringen som ble pågrepet av politiet etter hendelsen er siktet for drapsforsøk, melder NRK søndag formiddag.

– Det er en person som er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han er i dialog med sin forsvarer, og vi håper å komme i gang med avhør så raskt som mulig, sier Grete Metlid til NRK.

Mannen er etnisk norsk. Han er tidligere kjent for politiet, får VG opplyst. Han løp fra utestedet Blå til Rosteds gate før han har satt seg inn i en taxi. Få sekunder etterpå ble mannen pågrepet.

Bedt om å dra

Foranledningen til skytingen ser ut til å være at mannen ble bedt om å forlate utestedet, opplyser politiet.

Mens det i de første meldingene fra politiet het at det var avfyrt skudd inne på utestedet, mener politiet nå at skuddene trolig ble avfyrt like på utsiden av lokalet.

– Politiet var rett ved Blå i forbindelse med en annen sak da vi fikk meldinger om avfyrte skudd. Vi vet ingenting om foranledningen ennå, og vi vet heller ikke hvor mange gjerningsmenn vi har med å gjøre, sier han.

Selve pågripelsen gikk rolig for seg, opplyser politiet. Innsatsleder Hanne Nordve forteller i denne videoen om politiets videre arbeid med saken:

Tre av de skadede mennene er i 20-årene, mens den fjerde er i 30-årene, opplyser politiet til VG.

Opptil åtte skudd

VG var på stedet kort tid etter hendelsen fant sted. Da jobbet politiet iherdig med å innhente opplysninger fra vitner. Utenfor politisperringene stod det flere folk som forsøkte å komme i kontakt med venner og bekjente som hadde vært på Blå lørdag kveld.

Det var minst syv politibiler og tre ambulanser til stede like etter skytingen. Innsatsleder Hanne Nordve forteller at de har fått beskrivelser av en eller flere gjerningspersoner.

– Vi har noen beskrivelser, men ikke noe vi kan gå ut med nå. Vi jobber videre med å innhente video og ting som kan hjelpe oss i etterforskningen, sier Nordve til VG.

– Det er løsnet flere skudd, kanskje så mange som åtte, sier innsatslederen.

VG har vært i kontakt med presseansvarlig ved Oslo universitetssykehus, som ikke ønsker å gå ut med helsetilstanden til de skadede.

Holder stengt

Utestedet Blå i Oslo holder stengt i et par dager etter skyteepisoden. Blå beskriver dagen som tung i innlegget på deres Facebook-side.

– Situasjonen er svært alvorlig og vi har derfor bestemt at dagens arrangementer vil utgå. Vårt fokus nå er å ta vare på hverandre, samt bistå politiet i deres arbeid, skriver utestedet.

PÅ STEDET: VG snakket med flere gjester som hørte skuddene, men de så ikke hva som skjedde. En forteller VG at det ble skutt like i nærheten av henne. Foto: Oda Marie Midbøe VG

Hiphop-opptreden

Eyvind Brox, daglig leder på utestedet Blå, ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

– Jeg sitter med de ansatte nå, men kan ikke kommentere noe utover det på nåværende tidspunkt. Vi jobber med å hjelpe politiet slik at de kan gjøre jobben sin, sier han.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 02.21 natt til søndag.

Konsert- og skjenkestedet i Brenneriveien åpnet i 1998 og ligger i et gammelt industrilokale, tvers over elven ved den nedre delen av Grünerløkka.

Lørdag kveld spilte den amerikanske hip-hop-artisten Kool G Rap på Blå, ifølge NTB. Det var hans første opptreden i Norge noensinne. Konserten var en del av arrangementet Club Juicy, med DJ-ene Chris Stallion & Patski Love.

Mer om

 1. Oslo

Flere artikler

 1. Fire personer skutt ved utested i Oslo – 24-åring siktet for drapsforsøk

 2. Skytingen i Oslo: Gjerningsmannen skal ha blitt bedt om å forlate utestedet

 3. Siktede i avhør etter Blå-skytingen: Skjøt ikke for å drepe

 4. Blå-sjefen etter skytingen: – Er ikke sånn det skal være å gå ut på byen

 5. Siktede i avhør etter Blå-skytingen: Skjøt ikke for å drepe

Fra andre aviser

 1. Fire ansatte og gjester skutt ved utestedet Blå i Oslo

  Bergens Tidende
 2. 24-årig mann siktet for drapsforsøk etter skyteepisode i Oslo

  Aftenposten
 3. Én mann skutt i armen på Bjølsen

  Aftenposten
 4. 18-åring alvorlig skadet etter skyteepisode i Oslo. Minst to mistenkte fortsatt på frifot.

  Aftenposten
 5. Mann funnet med skuddskader – politiet sperrer av område i Oslo sentrum

  Aftenposten
 6. Mann pågrepet på Gardermoen – siktet for tre drapsforsøk i Oslo i 2012

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no