VARSLER MISTILLIT: Venstre-leder Lars Sponheim hevder at de vil stille mistillitsforslag mot regjeringen dersom resultatet på VGs partibarometer holder seg. Dermed blir alt i Frps hender. Foto: Scanpix

- Frp er vinneren på VGs meningsmåling

Ap går mest frem, men Frp avgjør hvem som kommer i regjering, hvis VGs måling blir valgresultatet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det mener Venstre-leder Lars Sponheim. På InFacts måling for VG i går, går Ap mest frem med 3,3 prosent. SV går mest tilbake med 2,1 prosent. Det gir klart borgerlig flertall i Stortinget, dersom målingen blir resultatet i valget om en uke.

Les også:Høyre og Ap fram i ny måling

Les også:Høyre-topper mener Frp-stemme er bortkastet

Høyre, KrF og Venstre er i mandater klart større enn Frp, men Ap alene er klart større enn de såkalte Bondevik II-partiene.

SE PARTIBAROMETERET I BUNNEN AV SAKEN!

- Dersom dette blir valgresultatet kommer vi til å stille mistillitsforslag mot regjeringen. Da blir det opp til Frp å velge om de vil ha H, KrF og Venstre eller Ap i regjering, sier Lars Sponheim til VG.

MENINGSMÅLINGER:Slik ville Stortinget sett ut dersom det var valg i dag!

Målingen bekrefter at det blir jevnt, og at ingenting er avgjort, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- De borgerlige partiene ønsker å kaste meg som statsminister. Samtidig har de ikke fortalt velgerne hva som skjer dersom de får flertall. Dersom dette blir valgresultatet, så avgjør de borgerlige partiene hva som skjer, sier Stoltenberg til VG.

SAMLESIDE:Alt om valget på VG Nett!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder