MØTES AV MOTDEMONSTRANTER: Islammotstanderen Arne Tymur og nettverket Stopp Islamiseringen av Norge. Foto: Scanpix
MØTES AV MOTDEMONSTRANTER: Islammotstanderen Arne Tymur og nettverket Stopp Islamiseringen av Norge. Foto: Scanpix

Ulovlig demonstrasjon mot islam-motstandere lørdag

INNENRIKS

(VG Nett) Forrige gang innvandringsmotstanderne markerte seg, brøt det ut tumulter i Oslo.

Publisert: Oppdatert: 11.06.09 23:50

Etter det VG Nett kjenner til, foregår det nå en SMS-kampanje i det venstreradikale miljøet rundt Blitz og partiet Rødt der det mobiliseres til motdemonstrasjoner mot Øyvind Heian og organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge med frontfigur Arne Tymur i spissen.

- Dette blir trolig det desidert største anti-islamske opplysningsarrangement som noen gang har vært holdt i Norge, skriver det anti-islamske nettverket på sine hjemmesider.

De antirasistiske motdemonstrantene opplyser til VG Nett at de ikke har gjort noe forsøk på å hente inn tillatelse fra politiet.

LES OGSÅ:MOTDEMONSTRANTER TRENGTE POLITIESKORTE

- Nazister

De antirasistiske motdemonstrantene bruker tung skyts mot de sterke innvandringsmotstanderne.

- Norgespatriotene er helt klart noe mer enn islammotstandere. De er nazister, deres motiver går lengre enn å vise motstand mot islam, sier en av organisatorene til VG Nett. Personen ønsker ikke å stå frem med navn eller bilde.

Organisatorene vil ikke si noe til VG Nett om hvorvidt målet er å stoppe islammotstandernes arrangement eller bare å demonstrere.

- Vi ønsker å si fra at dette er nazister og rasister.

Både Norgespatriotene og Sian avviser at de er en rasistisk organisasjon, men beskriver seg selv som motstandere av innvandring til Norge.

Avbrutt

Forrige gang måtte arrangementet avbrytes etter at rasende muslimer og antirasister, som hadde samlet seg på Grønland for å demonstrere mot muslimhets, forsøkte å stoppe arrangementet.

Islammotstanderne ble da beskyttet av et stort oppbud av politistryker.

Da var det islammotstanderne som holdt en motdemonstrasjon mot en markering mot islamhets. Nå er det antirasistene som skal demonstrere mot islammotstanderne.