JUBLER: Gjeninnsatt Høyre-medlem Georg Apenes jubler over at Martin Engset tapte nominasjonskampen i Østfold Høyre. Foto: Scanpix

Apenes foreslår ekstraordinært årsmøte

(VG Nett) Georg Apenes tror ikke det gjenværende styret i Fredrikstad Høyre representerer medlemmenes syn. Han mener alle medlemmene bør få si sin mening.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Fredrikstad Høyre skal diskutere saken på ekstraordinært styremøte i kveld.

Georg Apenes, som mandag kveld ble ekskludert fra Høyre i Fredrikstad, sier til NRK Østfold at et ekstraordinært årsmøte kan være bra.

Han mener partiets medlemmer i Fredrikstad bør få si sin mening om hvordan saken er håndtert, ikke bare det gjenværende styret.

- Man kan spørre hvor representantivt for meningene og holdningene i Høyre dette styret er, sier Apenes til VG Nett.

Trakk seg

Fredrikstad Høyres leder Bengt Morten Wenstøb og styremedlem Brede Bøe trakk seg i protest mot mandagens eksklusjonsvedtak. De er invitert på styremøtet, men det er usikkert om de vil delta.

Les også:Høyre-kjendis trekker seg i Apenes-protest

Apenes sier til VG Nett at han tror mange er uenige i eksklusjonen og grunnlaget for den.

- Alle reaksjoner jeg har fått tyder på at mange mener det samme om Engeset som meg, men at de bruker andre ord, sier Apenes.

Apenes:- Jeg er ikke kjent for å mumle

Han sier at det kan bli for lenge til det ordinære årsmøtet skal holdes, og at man i tilfelle kan kalle inn til et ekstraordinært årsmøte.

- Det er tanker jeg har gjort meg, uten at jeg kommer til å gjøre noe mer med det, sier Apenes.

Vil ha vedtaket omgjort

Partiet sentralt, ved generalsekretær Trond Hole, har bedt lokallaget omgjøre vedtaket, men det er slett ikke sikkert at det vil skje.

Fungerende leder i Fredrikstad Høyre, Victoria Gjelstad, ville tirsdag ikke love at lokallaget vil følge oppfordringen om å gjøre om eksklusjonen.

- Vedtaket er gjort etter en grundig behandling og en ryddig prosess. Det er mer i denne saken enn det som har kommet fram i media til nå, sa hun til VG Nett.

Lokallagsleder:Han skapte frykt

Organisatorisk nestleder Carl Henrik Amundsen i Fredrikstad Høyre sier at det er lagt opp til en ny bred diskusjon om saken på et ekstraordinært styremøte i kveld.

- Vi hadde en ryddig diskusjon på mandag også, da vedtaket ble fattet. Jeg har ingen idé om hva som vil bli utfallet av kveldens møte, sier Amundsen til NTB.

Heller ikke Apenes vil si hva han tror utfallet av møtet blir.

- Vedtaket kan bli omgjort, men styremedlemmene må i så fall dreie 180 grader i løpet av 48 timer, sier Apenes til VG Nett.

Diskuter:Bør eksklusjonen oppheves?

Skarp kritikk

Apenes, som er direktør i Datatilsynet og tidligere stortingsrepresentant for Høyre ekskludert fra Fredrikstad Høyre. Vedtaket kom etter at Apenes kom med skarp kritikk av fylkesledelsen og stortingsrepresentant Martin Engeset fra Østfold Høyre.

- Jeg synes han er massivt udugelig. Jeg synes han er inkompetent. Jeg synes han er selvopptatt, og en skam for sitt parti, sa Apenes til NRK.

Les også:Engeset ber for Apenes

Overfor Fredrikstad Blad beskrev Apenes fylkesledelsen som en junta og Engeset som inkompetent, og advarte velgerne mot å stemme på partiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder