1 / 3
RAN: Mandag kveld var det et væpnet ran på Shell-stasjonen på Ullern i Oslo.

Ranssiktede meldte seg selv til politiet etter lapp i bolig

En etterlyst mann i 40-årene ble pågrepet torsdag etter at en Shell-stasjon i Oslo ble ranet. Han erkjenner ikke straffskyld og er nå blitt løslatt.

Publisert:

Torsdag ettermiddag rykket Oslo-politiet ut for å ransake en bolig i Oslo. De mistenkte at boligen var hjemmet til en mann i 40-årene, som har vært etterlyst og siktet etter et væpnet ran på en Shell-stasjon på Ullern i Oslo mandag kveld.

– Vedkommende var ikke hjemme, så politiet la igjen en lapp om at de hadde ransaket boligen og ba vedkommende om å ta kontakt – noe han gjorde, sier politiadvokat Mona Brandmo til VG i 10.30-tiden.

Han ble pågrepet klokken 17 torsdag.

– Etterforskerne kom raskt på banen og klarte å gjenkjenne personen på videoovervåkning fra stedet. Ut fra dette ble det foretatt en ransaking hvor vi har gjort ytterligere funn i bopelen som styrker mistanken om ranet. Derfor ble også siktede pågrepet, sier Brandmo.

Politiadvokaten ønsker foreløpig ikke å si noe mer om funnet.

Løslatt fredag ettermiddag

Mannen ble avhørt fredag ettermiddag. Etter avhøret besluttet politiet å løslate ham, opplyser Brandmo i 15-tiden.

– Vi har vurdert det dit hen at det ikke er gjentakelsesfare eller unndragelsesfare. Han er en norsk statsborger og har ikke planer om å gjøre seg utilgjengelig. Vi kan heller ikke se bevisforspillelsesfare i så stor grad at vi må fengsle ham, sier Brandmo.

Mannen har ikke fått oppnevnt forsvarer, da han ble løslatt innen 24 timer etter pågripelsen. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser Brandmo.

– Avhøret medførte at vi fortsetter med flere avhør, ikke av ham, men av et par andre vitner.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på avhøret eller de to vitnene på grunn av bevisforspillelsesfare.

Dro fra stedet med penger

Mannen i 40-årene skal ha truet, men ikke skadet, den ansatte på bensinstasjonen med et våpen og dratt fra stedet med penger.

Ifølge Brandmo var det snakk om en gasspistol.

– Pengebeløpet har vi foreløpig ikke oversikt over. Vi venter en nærmere tilbakemelding fra bensinstasjonen på hvor mye som ble tatt, sier Brandmo.

Politiet har kjennskap til vedkommende fra tidligere.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no