FAST: Her sto den veltede kajakkpadleren fast i over en time torsdag ettermiddag.

Her klamret padleren seg fast: − Det kunne ha gått mye verre

Naboer kom til unnsetning da en kajakkpadler ropte om hjelp fra et skjær. Mannen skal ha stått der i over en time før han ble reddet i land.

Publisert:

Redningsskøyta RS Stormbull rykket torsdag ettermiddag ut til en kajakkpadler som hadde veltet i Nevlunghavn i Larvik etter at naboer meldte om en mann som ropte om hjelp fra et skjær.

Da han ble reddet i land hevdet mannen å ha stått der i minst en time. I den tid hadde han klamret seg fast til en jernsøyle.

Tross den dramatiske situasjonen virket mannen oppegående og takknemlig da han ble hentet av nødetatene.

– Han var kald og hadde litt vondt i en fot, men var ellers glad og fornøyd, forteller skipsfører Runar Ørbog Iversen til VG.

Naboer hørte rop om hjelp

Berit og Arild Hansen forteller om den dramatiske situasjonen som oppsto etter at naboen deres hørte rop om hjelp.

– Vi prøvde å finne ut hvor det kom fra. Vi fløy bortover fjellet og prøvde å lokalisere det. Plutselig så vi en mann som sto ute på et skjær og holdt seg fast i en stake, forteller Berit.

Naboene ringe nødetatene. Det var også noen som forsøkte å redde mannen ved hjelp av en fritidsbåt, men bølgene var for høye.

Heldigvis var det hjelp å få da redningsskøyta ankom. Ørbog Iversen forteller at båten kom nærme nok til å kaste ut en kasteline som mannen kunne gripe tak i.

Etter redningsaksjonen ble mannen levert videre til helse.

– Det kunne ha gått mye verre om han hadde hatt litt annen bekledning, eller om ingen hadde hørt ham, sier Ørbog Iversen.

Han oppfordrer vinterens kajakkenthusiaster til å unngå å padle alene og å kle seg godt.

– Gjerne padle sammen med noen. Om du padler alene så må du alltid varsle fra om hvor du er og når du forventer å komme tilbake. Bruk flytevest og tørrdrakt med varm bekledning under.

Naboene Berit og Arild Hansen er glad for at de var på rett sted til rett tid.

– Hadde ikke naboen vært ute i hagen og hørt ropene om hjelp så hadde han nok blitt stående der en stund, forteller Berit.

– Hadde ikke vi vært her så kunne det nok kanskje vært et menneske som døde, sier Arild.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no