BUKLANDET: Widerøe-flyet hadde problemer med høyre hjul under landingen i Hammerfest i dag. Foto: Svein Egil Hansen

Landet uten hjul

(VG Nett) 25 passasjerer og tre besetningsmedlemmer ble fraktet til sykehus, flere med sjokkskader, etter at et Widerøe-fly fikk problemer under landing på Hammerfest Lufthavn.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Ifølge Sandvik skal kapteinen på grunn av variable og vanskelige vindforhold ha besluttet å avbryte landingen bare kort tid før den skulle skjedd.

- Men så kommer et kraftig vindkast som gjør at flyet går i bakken, forklarer Sandvik og legger til at ingen kom fysisk til skade, men enkelte er sjokkskadet etter den uheldige landingen.

Svein Egil Hansen var øyenvitne til hendelsen fra sin terrasse omtrent en kilometer unna flyplassen.

- Jeg hørte et høyt smell og snudde meg rundt for å se. Da så jeg flyet komme på skeiva bortover rullebanen. Det skrensa halvveis utenfor, men ligger midt på rullebanen nå, sier Hansen til VG Nett.
- Hele høyrehjulet var borte, sier han.

Evakuert

- Det stemmer at det har skjedd en episode på Hammerfest Lufthavn. Et fly hadde problemer under landing, sier operasjonsleder Jan Olav Schjølberg ved Vestfinnmark politidistrikt til VG Nett.

Politiet fikk melding om den dramatiske landingen klokken 14.40.

Alle om bord ble straks evakuert og sendt til sykehuset i Hammerfest for sjekk, men det er ikke meldt om fysiske skader, opplyser politiet.

Informasjonssjefen i Widerøe opplyser at Havarikommisjonen og Luftfartstilsynet er koblet inn i saken. Widerøe har også opprettet en egen granskingskommisjon.

LANDET HARDT: Understellet ga etter da et vindkast blåste flyet i bakken like etter at kapteinen hadde bestemt seg for å avbryte landingen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder