GIFTDRAPSAKEN: Erik Fallo ble ansett som hovedmann i Metanol-rettssaken. I bakgrunnen skimtes medtiltalte Per Erik Fossum. Foto: SCANPIX

Orket ikke motta drapsdom

OSLO TINGRETT (VG Nett) Metanoldrapsdømte Erik Fallo møtte ikke i retten da han fikk dommen onsdag.

  • Tone Libråten
Publisert:

Mens Per Erik Fossum ordnet med høreapparatet i rettssalen i minuttene for dommeren begynte å lese opp dommen, valgte Erik Fallo å holde seg borte.

Erik Fallo ble i dag dømt til 12 års fengsel for fem tilfeller av giftdrap og et uaktsomt drap etter spritsmugling og salg av sprit med metanol

Per Erik Fossum ble dømt til fem års fengsel for sin befatning med de store mengdene metanolholdig smuglersprit som ble solgt i Norge. Han er frikjent for det alvorligste tiltalepunktet om et tilfelle giftdrap, men ble dømt for to tilfeller av uaktsomt drap.

Erik Fallo satt på cella mens dommen ble lest opp. Han fryktet at han kunne bli dømt til mellom 15 og 20 års fengsel, sa han før prosedyrene i slutten av mars.

Utrykksløs

Per Erik Fossum satt stille i retten da dommen ble lest opp. Han rettet på høretelefonene av og til, men fortrakk knapt en mine.

Aktor fikk medhold av retten i at det skal inndras verdier for seks millioner kroner fra Erik Fallo og 38.000 kroner fra Fossum.

Erik Fallo (58) og Per Erik Fossum (76) sto blant annet tiltalt for giftdrap etter omsetning av smuglersprit som inneholdt metanol.

En enstemmig rett kom frem til at Fallo fra den 20. september 2002 måtte vite at sprit han hadde solgt kunne føre til metanolforgiftning.

På dette tidspunkt hadde han fått klage av de han hadde solgt sprit til.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder