BLE SATT PÅ GLATTCELLE: Her er Kristian Valen på vei ut fra politihuset på Grønland 6. februar i fjor. Han ble pågrepet for trusler mot politifolk. Foto: Kyrre Lien, VG

Kristian Valen klar for omkamp om trusler mot politiet

Komiker Kristian Valen (43) vil møte når Borgarting lagmannsrett fredag behandler anken hans av dommen på 21 dagers fengsel for trusler mot politiet.

 • NTB

Artikkelen er over to år gammel

En svært skuffet Valen ble dømt til ubetinget fengsel og sakskostnader på 15.000 kroner i september i fjor. Foruten en episode hvor han skal ha truet politiet, ble han også dømt for å ha båret en våpenkopi rundt på Aker Brygge i svært beruset tilstand.

– Han mener han ikke framsatte noen trusler. Han beklager formen innlegget fikk, men benekter at det har vært hans mening å framsette trusler, han har aldri ment å true noen, sier forsvarer John Christian Elden til NTB.

Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 24 dager, og Oslo tingrett dømte ham til 21 dager i fengsel.

Valen om dommen: – Jeg tror dette er en bløff

– Lette etter skadd samboer

Politiet mente han rettet trusler mot politiet da han på Facebook utlovet en dusør på 10.000 kroner for den som fant navn og adresse på to politimenn som sammen med flere andre aksjonerte mot leiligheten hans på Aker Brygge i februar i fjor. Oslo tingrett mente det ikke var tvil om at Valens hensikt med etterlysningen var at han ville foreta en straffbar handling mot tjenestemennene.

6. februar 2016 ble Kristian Valen løslatt fra glattcelle etter å ha blitt pågrepet for trusler. Se videoen her:

Under behandlingen i tingretten sa Valen at han bare forsøkte å finne ut hvor samboeren hans var blitt fraktet med ambulanse etter at hun hadde skadet seg hjemme under særdeles dramatiske omstendigheter. Politiet nektet Valen å reise sammen med samboeren, som i retten ga samme versjon som komikeren.

Valen mente politiet hadde misforstått og feiltolket hva som lå bak innleggene på Facebook og anket dommen. Lagmannsretten fant grunnlag for å vurdere hele saken på nytt.

– Gode muligheter

– Politiet har i tiltalen blandet sammen to ulike meldinger på Facebook som ikke har sammenheng med hverandre og som heller ikke er satt ut på samme profil, så jeg mener det er ganske absurd at det skal oppfattes som én melding og at det skal være straffbart, sier Elden til NTB.

Valen har ikke hatt automatisk rett til å få saken behandlet i lagmannsretten, til det er strafferammen for lav. Advokat Elden mener derfor at det er gode muligheter for at lagmannsretten vil vurdere skyldspørsmålet annerledes enn tingretten når den har konkludert med at anken fortjener en ny behandling.

Kristian Valen er fem ganger tidligere straffet med bøter, blant annet for ulovlig våpenoppbevaring.

Ville flytte fra Norge

I kjølvannet av rettssaken i tingretten sa Kristian Valen til flere medier at han følte seg hetset og trakassert av politiet og at han hadde fått nok. Han og samboeren ville selge alt de eide og flytte fra Norge når saken var avklart, sa han til VG.

Før han deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen i vår, gjentok han i et stort intervju med VG at han og samboeren ville forlate Norge allerede dagen etter finalen 11. mars. Målet var ikke spesielt klart, han nevnte både Berlin, Las Vegas og Sør-Afrika. Det viktigste var å komme vekk fra Norge.

Kristian Valen: «Mitt livs mareritt» ble starten på årets MGP-låt

– Jeg har ingen kommentar til om han har flyttet eller ikke, sier Elden.

Ifølge eiendomsportalen Eiendomspriser.no er ikke leiligheten selskapet til Kristian Valen, Deepwater Entertainment AS, eier på Aker Brygge blitt solgt i løpet av det siste året. Kristian Valen har i alle fall ikke sluttet å opptre i Norge. Gjennom hele høsten og fram mot jul har han holdt show over hele landet. Også for 2018 viser hans egen hjemmeside at han vil fortsette å opptre i Norge.

Les også

 1. Kristian Valen dømt til 21 dagers fengsel

  Kristian Valen (41) må i fengsel dersom dommen fra Oslo tingrett blir stående.
 2. Valen må tilbringe natten på glattcelle

  Komiker Kristian Valen blir sittende i arresten på politihuset på Grønland etter at han fredag kveld ikke ønsket å avgi…
 3. Kristian Valen i kamuflasjebukse pågrepet med våpen på Aker Brygge

  Komiker Kristian Valen (41) ble lørdag formiddag pågrepet – og sendt i arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted.
 4. Kristian Valen flytter til utlandet etter «MGP»-finalen: – Dette blir mitt takk for nå

  Sammen med samboeren forlater Kristian Valen (42) Norge rett etter «MGP»-sirkuset.
 5. Kristian Valen: «Mitt livs mareritt» ble starten på årets MGP-låt

  Kristian Valen var ikke til stede under presentasjonen av årets norske MGP-artister.
 6. Kristian Valen forlater Norge

  Kristian Valen (41) har bestemt seg for å forlate Norge.

Mer om

 1. Kristian Valen
 2. Krim

Flere artikler

 1. Kristian Valen dømt for trusler – slipper fengsel

 2. Vil ha fengsel for Kristian Valen (43)

 3. «Ikke kom på skolen i morgen»: Frifunnet for skoleskyting-trussel på Snapchat

 4. Kidnappingssak knyttes til Young Bloods: «De tiltalte viser ingen tegn til anger»

 5. Nordlending dømt for hatefulle ytringer mot samer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder