TØFFE DAGER: Vibeke-Emilie Abrahamsen sier til VG at hun har hatt beintøffe dager både før og etter at hun ble midlertidig ekskludert fra Frp på grunn av lekkasjene hun har mottatt fra Helge Andre Njåstad. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Ekskludert Frp-politiker signerte taushetserklæring - men for sent til å bli valgt

LANGESUND (VG) Vibeke-Emilie Abrahamsen, som er midlertidig ekskludert fra Frp etter å ha mottatt lekkasjer, har nå skrevet under taushetserklæringen som partiet har etterlyst. Men eposten fra henne kom for sent til at hun er valgbar til kommunevalget.

Det opplyste møteleder og statssekretær i Frp, Torleif Vikre i starten på nominasjonsmøtet i Bamble Fremskrittsparti fredag kveld.

Han sa at taushetserklæringen fra Abrahamsen ikke var kommet inn før arbeidstidens slutt, slik at det ikke lot seg gjøre å behandle saken før møtestart på nominasjonsmøtet klokken 18.

MØTELEDER: Torleif Vikre ledet nominasjonsmøtet i Fremskrittspartiet i Bamble rådhus i Langesund fredag kveld. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Begrunnelsen for den midlertidige eksklusjonen av Abrahamsen er at hun hittil ikke har villet skrive under på en taushetserklæring om lekkasjene hun ble meddelt om metoo-saker i partiet av tidligere leder Helge Andre Njåstad i partiets organisasjonsutvalg.

På nominasjonsmøtet ble det vedtatt en prioritert liste med navn fra Bamble Frp som stiller til valg i høstens kommunevalg.

Abrahamsen selv bekreftet overfor VG klokken 17.08 fredag ettermiddag at hun hadde sendt e-posten angivelig med taushetserklæringen som en del av eposten til Frps organisasjonsutvalg.

Men nominasjonsmøtet fant ikke plass til henne. Abrahamsen ble strøket fra Frp-listen.

– Vår valgliste er nå vedtatt, uten at noen har tatt særlig til motmæle mot den. Jeg finner ingen grunn til at det skal holdes noe ekstraordinært nominasjonsmøte på grunn av hendelsene rundt Abrahamsen, sier Vikre til VG etter nominasjonsmøtet.

– Erklæring kom ikke frem

Etter nominasjonsmøtet ble det også kjent at selve taushetserklæringen fra Abrahamsen ikke har kommet med i epost-vedlegget som ble sendt fredag ettermiddag.

– Vi har ikke mottatt denne taushetserklæringen fra Vibeke-Emilie Abrahamsen. Det skyldes trolig en feil. Men den er ikke kommet til oss som skulle ha mottatt den, sier fylkesleder Frode Hestnes i Telemark og Vestfold Frp til VG i 19-tiden fredag kveld.

Han legger til at dersom de hadde fått signal fra Abrahamsen tidligere fredag om at hun ville signere en erklæring, så hadde partiet vært i beredskap for å behandle saken.

– Men vi fikk ikke noen signaler fra henne om dette, sier Hestnes til VG. Han tilføyer at Abrahamsen er orientert om den manglende erklæringen fredag kveld.

les også

Ekskludert Frp-er Vibeke-Emilie Abrahamsen: - Jeg har ikke gjort noe galt

– Jeg gjør det ikke for meg selv, men for partiet og for å kunne fortsette det viktige arbeidet for lokalsamfunnet i Bamble og folkene som bor her, sa Abrahamsen til VG før nominasjonsmøtets møteleder opplyste at hun likevel ikke er valgbar.

Abrahamsen var ikke til stede på nominasjonsmøtet i Bamble rådhus fredag kveld - etter å ha opplevd en tøff belastning rundt saken om ekskluderingen av henne de siste dagene.

NOMINASJONSMØTET: Bård Hoksrud er blant deltagerne på nominasjonsmøtet i Bamble Frp fredag kveld. Der Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Vil kjempe videre

Hun skriver i en sms til VG fredag kveld mens nominasjonsmøtet pågår - at hun fortsatt vil kjempe for sin deltakelse i lokalpolitikken.

– Jeg har signert på grunn av presset, men ikke for å gi dem (Frps organisasjonsutvalg journ. anmerkn.) viljen sin, men for å kunne fortsette å kjempe for at de skal ordne opp i partiet. (...) Som medlem har jeg rettigheter etter vedtektene, og disse må de følge om de vil eller ikke. Om jeg ikke får delta i lokalpolitikken, må de aktivt gå inn for å få meg bort. Jeg har sendt min versjon som vedlegg og den må de forholde seg til, skriver Abrahamsen i en sms til VG.

Følgebrev

Hun sikter til et følgebrev som er vedlagt eposten til partiet der hun kommer med oppfordringer om at hvordan hun mener det bør ryddes opp i håndteringen av varslersaker i partiet.

I eposten til organisasjonsutvalget og fylkesleder Frode Hestnes, gjør Abrahamsen det klart at hun ikke ønsker å bidra til å skade partiet.

– Her er taushetserklæringen underskrevet. Jeg gjentar nok en gang at jeg ikke ønsker å skade varslere eller partiet, og det har jeg sagt hele veien, skriver Abrahamsen som var leder av Bamble Frp inntil hun ble midlertidig ekskludert for noen dager siden.

les også

Frp-topp Njåstad delte sensitiv #metoo-informasjon – trekker seg fra alle verv

Hun tok for gitt tidligere fredag at hun nå ville være valgbar og blir gjenopptatt som medlem i Fremskrittspartiet.

VG kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder