STOR RØYKUTVIKLING: Det brenner i store mengder treavfall på gjenvinningsanlegget Franzefoss i Møre og Romsdal. Foto: Aura Avis

Storbrann i gjenvinningsanlegg i Sunndalsøra

– Det er en ganske stor haug med tre, så det brenner godt, opplyser Brannvesenet.

  • Ingrid Hovda Storaas

Artikkelen er over ett år gammel

Det brenner onsdag formiddag i store mengder treavfall på gjenvinningsanlegget Franzefoss i Sunndalsøra i Møre og Romsdal.

– Det er ikke fare for personer eller annen bebyggelse, men røyken har vært en utfordring, forteller operasjonsleder Borge Amdam ved Møre og Romsdal politidistrikt til VG.

Politiet fikk melding om brannen kl. 08.09, og det er en stor avfallsdunge på 10–12 meter som brenner, skriver Aura Avis.

Sms-varsel

Kommunen har sendt ut sms-varsel hvor de ber innbyggerne om å holde vinduer lukket. Barn og syke, spesielt de som plages med astma, bør vurdere å holde seg innendørs, melder politiet.

– Man kjenner røyklukten i hele sentrum, sier operasjonsleder Amdam.

Brannvesenet har like før klokken 13 onsdag kontroll på situasjonen, og har fått hjelp med både mannskap og materiell fra industrivernet på Hydro og Sivilforsvaret.

– Det er åpne flammer, og det har vært en del utfordringer med slukningsarbeidet, sier Anja Lereng ved 110-sentralen i Møre og Romsdal til VG.

De opplyser at de vil forbli på stedet utover kvelden og natten for kontrollert nedbrenning.

Vann-utfordringer

Det var blant annet utfordringer med det lokale vann-nettet, og sivilforsvaret har kommet til stedet med pumpe for å ordne med vann til slukkingen.

– Det er en ganske stor haug med tre, så det brenner godt. Det er utfordrende å komme seg til akkurat der problemet er – man må grave seg fram, legger Lereng til.

Mer om

  1. Brann
  2. Møre og Romsdal
  3. Aura Avis

Flere artikler

  1. Har kontroll på lyngbrann på Frei – seks personer evakuert

  2. Kraftig brann på avfallsanlegg i Skien

  3. Brannen på Løvstakken er under kontroll

  4. Brannvesenet i Innlandet: – Helt kaos!

  5. Vil forsøke å hente ut antatt døde klatrere ved Trollveggen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder