I VINDEN: Trond Giske er blant kandidatene til nestledervervet i Trøndelag Ap. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Valgkomitéleder: – Giske har brukt tiden utenfor rikspolitikken godt

Valgkomiteen i Trøndelag Ap er splittet etter at Trondheim Ap lanserte Trond Giske som kandidat til nestleder i fylkeslaget. – Det er lagt lokk på sakene og sagt at han har mulighet til å søke nye posisjoner.

Det sier valgkomiteleder Jorodd Asphjell i NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen.

– Alle som kjenner Trond Giske vet at han har stor arbeidskapasitet og stort engasjement. Nå som han har vært ute av rikspolitikken en stund, har han brukt tiden sin godt i Trøndelag, i blant annet et organisasjonsutvalg for å bygge opp organisasjonen innenfra. Der har han lagt ned en god innsats, sier Asphjell, og legger til at han vil være god å ha på laget til fylkesting- og kommunevalget til høsten.

les også

Kilder til VG: Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Uønsket

Giske er imidlertid ikke ønsket av alle lokallagene i Trøndelag. Det nye lokallaget Namsos Arbeiderparti har takket nei til å få besøk av ham på partimøter i regi av lokallaget.

Det opplyser Marte Jensen, leder i Namsos Ap, til Trønder-Avisa.

– På grunn av all støyen det har vært rundt Giske det siste året ønsker vi ikke det fokuset og har derfor landet på dette valget, sier hun.

Årsaken er at lokallaget ønsker å ha fokus på jobben partiet gjør for Namsos.

– Det vil det i mindre grad gjøre med besøk av Giske. Derfor ønsker vi ikke ham som utsending i forbindelse med årsmøter og valgkamp nå i 2019, sier Jensen.

les også

Likestillingsombudet refser Ap-ledelsen for Giske-saken

Åpnet for verv

Arbeiderpartiet avsluttet i februar i år saken mot tidligere nestleder Giske etter varslene om seksuell trakassering og upassende oppførsel fra hans side.
I brev til Trond Giske skrev Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng «Det er ikke noe som i dag står til hinder for din fulle deltakelse i partiet».

I etterkant av at det ble åpnet for at politikeren igjen kunne inneha verv i Ap, uttalte flere lokalpolitikere i Trøndelag at de ønsket et comeback fra 52-åringen. Mandag meldte VG at Giske ønsket å bli nestleder i Trøndelag Ap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder