PÅ TUR: Statsminister Erna Solberg tar en pause på et av utsiktspunktene, under nattevandringen for FNs bærekraftmål mot toppen av Aksla i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Solberg fikk se søppelhaug fra havene i Ålesund

Erna Solberg besøkte lørdag Ålesund og fikk se hvor mye søppel som havner i havet i et av landets mest plastforurensede havneområder.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Undersøkelser som Havforskningsinstituttet har gjort gjennom prosjektet MAREANO, viser at havområdene utenfor Ålesund er blant de mest plastforurensede områdene langs norgeskysten.

Lørdag arrangerte kommunen en oppryddingsaksjon i havnebassenget i Brosundet. Etter aksjonen ble gjenstandene som ble funnet i havet, samlet i en haug på Apotekertorget. Blant annet inkluderte det handlevogner, stoler, sykler, rullebrett, sko, plast, mobiltelefon og en haug med flasker, skriver Sunnmørsposten.

les også

Syk Sotra-hval hadde 30 plastposer i magen

– Dette er forferdelig. Dette viser at vi har hatt for liten respekt for havet og brukt det som søppelplass. Spesielt plastavfall er et kjempeproblem som heldigvis hele verden er blitt oppmerksom på nå, sier statsminister Erna Solberg til avisa.

I HØYDEN: Solberg var en av 5000 personer som deltok på nattevandringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Statsministeren besøkte Ålesund i helga i forbindelse med Norads arrangement som belyser FNs 17 bærekraftmål, som handler om å utrydde fattigdom og stoppe forurensning. Hun var en av 5.000 personer som deltok på nattevandringen fra byparken i Ålesund og opp til fjellet Aksla for å markere behovet FNs mål. Årets vandring har ekstra fokus på bærekraftmål nr. 14 – liv under vann.

les også

I 2050 er det mer plast enn fisk i havet

– Vi må løfte forståelsen for hvor alvorlig plastforurensinga er internasjonalt. Og vi må gjøre en jobb her hjemme for blant annet å stimulere til rydding, både blant fiskere og frivillige, sier Solberg til NRK.

Aksjonsdagen ble avsluttet med en konsert av Jarle Bernhoft på fjellet.

Mer om

  1. Miljø
  2. Erna Solberg
  3. Ålesund

Flere artikler

  1. Et hav av plast

  2. Tar med Hegerberg-ball til India

  3. Solberg slår alarm etter grotesk syn på fuglefjell: – Ufattelig trist

  4. Erna Solberg møtte familier som bor under fjellet Mannen

  5. Trøndermanko på Solbergs lag ikke-tema i Trondheim

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder