Lørenskog-forsvinningen: Dette er saken

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er etterlyst av politiet etter å ha vært savnet fra sitt hjem siden 31. oktober i fjor. Hun er gift med en av Norges rikeste menn. Tom Hagen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dette vet vi:

* Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært forsvunnet fra sitt hjem på Fjellhamar siden onsdag 31. oktober 2018. Da ektemannen, Tom Hagen (68), kom hjem til parets bolig etter endt arbeidsdag fant han en skriftlig beskjed der det var fremsatt trusler på gebrokken norsk om å drepe kona dersom politiet ble involvert.

* Etter det VG får opplyst er politiets teori at hun ble angrepet på badet. Det skal ha blitt funnet spor inne i huset.

les også

Anne-Elisabeth (68) borte i 10 uker – politiet frykter kidnapping etter løsepengekrav

* På den samme skriftlige beskjeden skal kravet om løsepenger også ha stått: Ni millioner euro innbetalt via kryptovalutaen Monero, ifølge VGs opplysninger. Transaksjoner gjort med valutaen Monero skal ikke være mulig å spore. Politiet sa på en pressekonferanse onsdag formiddag at de har rådet familien til å ikke innfri pengekravet.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68). Foto: POLITIET

* Siden forsvinningen har det pågått en topphemmelig politiaksjon i jakt på både Anne-Elisabeth Falkevik Hagen og gjerningspersoner. Etter det VG kjenner til har det ikke vært livstegn fra 68-åringen siden forsvinningen. Det er varslet en pressekonferanse fra politihuset i Lillestrøm klokken 11 onsdag.

les også

Krav om løsepenger: Ni millioner euro i kryptovaluta

* Familien til den savnede 68-åringen har hatt en svært begrenset kommunikasjon med kidnapperne, noe som har vært en utfordring for politiets etterforskning, ifølge VGs opplysninger.

* Ekteparet Tom og Anne-Elisabeth har tre voksne barn og flere barnebarn. Ifølge VGs opplysninger har familien endevendt livene sine i jakt på mulige konflikter og fiender. Politiet skal også ha etterforsket familiens forbindelser, uten at de har funnet noen koblinger.

* Etter det VG kjenner til mener politiet at motivet er egen vinning for motparten.

* Forsvinningen har ikke vært omtalt i mediene, ettersom det ifølge VGs opplysninger også var fremsatt trusler om at omtale ville medføre død. Sammen med flere andre medier har VG fulgt politiets oppfordring om å ikke publisere noe om saken.

les også

Dette er Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

* Politiet mener saken er enestående i norsk sammenheng, og det skal ikke ha blitt bortført personer her til lands tidligere, der det er fremsatt krav om løsepenger i kryptovaluta.

* I tillegg til flere politidistrikt, Kripos og Økokrim, har politiaksjonen involvert Europol og Interpol. Også Riksadvokaten har vært orientert om kvinnens forsvinning.

Få med deg fortløpende oppdateringer om Lørenskog-forsvinningen i VGs direktestudio her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder