ULYKKE: To personer er ifølge politiet sendt til sykehus og flere til legevakten etter et trafikkuhell på E6 på Romerike der flere lastebiler var involvert. Foto: Heiko Junge/ NTB scanpix

Tett snøfall og såpeglatte veier gir store trafikkproblemer

Det er meldt om flere bilulykker på Østlandet. Det tette snøfallet har gjort veiene glatte, og politiet ber bilister ta det rolig.

Artikkelen er over ett år gammel

Tett snøfall og isglatte veier skaper vanskelige kjøreforhold over store deler av Østlandet.

André Kråkenes, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, ber bilførere ta det med ro og redusere farten for å unngå kollisjoner og ulykker.

Flere skadde etter lastebilulykke

To personer er ifølge politiet sendt til sykehus og flere til legevakten etter et trafikkuhell på E6 på Romerike, mellom Jessheim og Kløfta, der flere lastebiler var involvert.

– Det er dårlig føre med glatte veier og snø og vi har fått meldinger om flere ulykker som skaper trafikkproblemer, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB.

E6 er helt stengt i sørgående retning mellom Kløfta og Jessheim.

les også

Til helgen kommer kulden: Minusgrader over hele Norge

To kjedekollisjoner på Biri

Lenger nord på E6, i Biri, har det vært en kjedekollisjon hvor minst ni biler er involvert, jevnt fordelt i nord og sørgående løp. Det er ingen alvorlige personskader, skriver politiet på Twitter.

Sørgående felt ble sperret, og politiet i Innlandet opplyser på Twitter at veibanen er veldig glatt. I 14-tiden opplyser politiet at veien igjen er åpen for trafikk.

Like etter klokken elleve melder politiet om ok en ulykke, denne gang 500 meter nord fra den forrige.

Her skal tre biler ha kollidert og et vogntog sklidd ned i grøften. Det er ifølge politiet ingen personskader i forbindelse med ulykken.

En buss har også kjørt av veien og truffet et tre på Romerike. Øst politidistrikt opplyser om at alle har kommet seg ut, men at bussen står i fare for å velte.

Sjekk været der du bor på pent.no

E6: Ulykke på E6 i sørgående retning, mellom Kløfta og Jessheim. Foto: Leserbilde

Frontkollisjoner

Både i Gjersjøveien i Sem og i Austadveien i Drammen ble det meldt om frontkollisjoner litt før klokken åtte. Veien ble stengt i begge retninger da en person ble frigjort fra en av bilene. Det skal ikke være snakk om noen alvorlige personskader på noen av stedene.

Litt senere, klokken 07.55 meldte politiet i Sør-Øst også om en ulykke med fire biler involvert på E18 sørgående mellom Ringdal og Bommestad. Heller ikke her skal noen personer være skadet.

Politiet i Drammen melder også om en utforkjørsel på Konnerud ved Vestbygda skole hvorpå bilen havnet på taket. De to personene i bilen skal ha kommet seg ut, og det skal ikke være meldt om alvorlige personskader.

På grunn av snøfallet har veien vært glatt og bilen har kjørt ut selv om den holdt lav hastighet.

Politiet i Oslo kan også melde om at flere vogntog står stille utgående på E6 Ring 3 ved Manglerud grunnet glatte veier.

Statens vegvesen kommer med følgende Twitter-oppfordring til bilførere på Østlandet:

«Vær ekstra oppmerksom, tilpass farten og hold god avstand til forankjørende. Alle entreprenører er ute på veiene. Hold avstand til brøytebilene.»

Været gir også trafikale problemer over flere fjelloverganger. Vegtrafikksentralen region Vest varsler om at flere fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel og det er kolonnekjøring over Hardangervidda.

Gardermoen: Forsinkelser

Oslo Lufthavn Gardermoen melder om enkelte forsinkelser i flytrafikken grunnet snøfallet, ifølge Twitter.

Grunnen er at brøytemannskapene jobber for å fjerne snøen fra rullebanen, noe som hindrer flytrafikken.

– Kan komme opp mot 15 cm med snø

Vakthavende ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, forklarer at det kan komme opp mot 15 cm med snø enkelte steder på Østlandet.

– Vanligvis regner vi én millimeter regn som én centimeter snø, men når det er så kaldt som nå blir det mer, sier Haga til VG.

Torsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i Møre og Romsdal og Trøndelag, ifølge Meteorologisk institutt på Twitter.

STENGT: E6 er helt stengt i sørgående retning mellom Kløfta og Jessheim, etter en lastebilulykke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder