Etterlyst for massevoldtekt

(VG Nett) Politiet i Oslo frykter at Bestun Karim Asad (27) skal slå til igjen.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

ETTERLYST: Bestun Karim Asad. Foto: Politiet

Asad har vært etterlyst over hele Schengen-området etter det som kan være norgeshistoriens verste voldtektssak, som skjedde på Skullerud i desember ifjor. Ennå er han ikke pågrepet.

Ei jente som var under 16 år gammel da voldtekten fant sted, har forklart politiet at marerittet startet etter at hun kom til en leilighet på Skullerud sammen med en mann hun kjente litt fra før.

I løpet av en natt skal hun ifølge sin politiforklaring ha blitt voldtatt 12 ganger av sju menn.

Lukkede dører Fem siktede har i flere måneder vært varetektsfengslet i saken.

De forklarte for lukkede dører i Oslo tingrett i april i år at de har vært tilstede i leiligheten, men at de stiller seg uforstående til at det skal ha foregått en voldtekt der.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen og erkjenner ikke straffskyld. Han vet hvem jenta er, men utover det kan jeg ikke si noe ettersom saken går for lukkede dører, sa forsvarsadvokat Harald Johannessen til VG Nett da Oslo tingrett besluttet forlenget varetekt i saken.

Hans 19 år gamle klient ble pågrepet 17. januar, mens de fire andre siktede ble pågrepet i tiden etter.

Siktet for flere voldtekter I tillegg til massevoldtekten av den 15 år gamle jenta, mener politiet også å kunne koble Asad til en annen gruppevoldtekt av en 24 år gammel kvinne i samme leilighet bare ti dager senere. To andre menn skal ha deltatt i den voldtekten.

- Saken er ferdig etterforsket fra vår side, og det sitter fem siktede i varetekt, men vi har ikke lykkes i å pågripe Asad. Derfor ønsker vi å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger om ham, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen

- Mener politiet det er fare for gjentakelse?

- Vi anser jo at den muligheten er ganske stor, ettersom han har deltatt i to så grove voldtekter med så få dagers mellomrom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder