BLE HJEMME: Amund Garfors (innfelt) sier han holdt seg hjemme fra Demokratenes valgmøte i Oslo, fordi han fryktet at noen skulle drepe ham. Foto: Scanpix

- Jeg ble drapstruet

(VG Nett) Demokratenes fylkesleder i Nordland, Amund Garfors (60), hevder han ble drapstruet før eggkastingen mot partiformann Vidar Kleppe.

  • Morten Øverbye

Artikkelen er over 14 år gammel


- Det var en som ringte meg, som ikke ville oppgi navnet sitt, men som sa han var fra PST. Han var i 40-årene, snakket østlandsdialekt og sa at han ville henstille meg om å ikke møte på Egertorget 22. august, fordi det trolig var noen som vil gjøre noe som går utover helsen min, sier Amund Garfors til VG Nett.

Jourhavende jurist Signe Aalling ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ville i ettermiddag ikke kommentere saken. Garfors har selv ikke kontaktet politiet for å undersøke om det virkelig var de som ringte ham.

Kastet egg
Partileder Vidar Kleppe fikk ble mandag møtt av eggkastende demonstranter, da han skulle holde valgmøte på Egertorget i Oslo. Politiet vet ikke hvem det var som kastet eggene, men var på stedet da eggkastingen skjedde.

- Det var jo dårlig med politi som var der også. Når de bare sender en tre-fire-fem politifolk, så er man ikke skikkelig beskyttet. Vi er jo svært forhatt, sier Garfors.

Nå frykter han at eggkastingen kunne endt verre dersom han hadde deltatt på valgmøtet.

- Mange var nok veldig skuffet over at jeg ikke kom. Men jeg har ikke lyst til å reise ned til Oslo og få slått ut tennene eller enda verre, sier Garfors.

Blir truet
60-åringen fikk tidligere i sommer kritikk for sitt utspill om at Heimevernet må settes inn mot trusselen fra muslimer i Oslo om 10-15 år.

- Det kan ha vært noen muslimer som ville advare meg. Hadde jeg blitt drept i Oslo, ville det jo blitt mye hets av det, spekulerer han.

Garfors sier han er blitt oppfordret av en rekke personer om å dempe utspillene.

- Jeg har alltid snakket fra levra. Men når valgkampen er over, skal jeg skygge unna. Når det går mot høst og det blir mørkt her oppe i nord, også bor jeg alene også. Så viktig er ikke dette her. Jeg setter ikke liv og helse i fare, sier Garfors.

Mer om

  1. Stortingsvalg
  2. Demokratene, USA

Flere artikler

  1. Kastet egg på Kleppe

  2. Urolig halloween-feiring flere steder i landet

  3. Islamsk Råd fikk nei - frykter lav valgdeltakelse

  4. - Forkastelig abortaksjon!

  5. Travel halloween i hovedstaden: – Det er eggkasting over hele byen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder