WOLFHOND: Hunden som hoppet inn i barnehagen og gikk til angrep på en forsvarsløs treåring, er i følge politiets fagmann en saarloos wolfhond - en krysning mellom ulv og schäfer. Bildet er av en annen hund fra samme rase. Foto: Illustrasjonsfoto: Julian Stratenschulte DPA / NTB Scanpix

Ulvehund angrep og bet treåring i barnehage - gutten innlagt på sykehus

Den store, ulvelignende hunden kom seg over gjerdet til barnehagen og gikk løs på en treåring som lekte.

Publisert:

Hunden bet seg fast i foten til den lille gutten, og slapp ikke før voksne som kom til, klarte å skille hunden fra gutten.

Hunden skal i følge politiets hundefører være en krysning mellom schäfer og ulv - en såkalt saarloos wolfhond - opprinnelig fremavlet i Nederland.

Sykehuset Telemark i Skien opplyser i en pressemelding ved 2130-tiden fredag kveld at den tre år gamle gutten har moderate skader, og at han fortsatt er på sykehuset.

Gikk til angrep

Hendelsen skjedde fredag i Maurtua barnehage i Skien. Ifølge lokalavisen Varden skal det være to hunder som klarte å komme seg inn i barnehagen. Den ene av hundene angrep på treåringen, som skal ha lekt utendørs på barnehagens inngjerdede område.

– Hunden skal ha gått løs, og kommet seg over gjerdet til barnehagen. Da skal den ha gått mer eller mindre rett på den treårige gutten og bitt ham i foten, forteller operasjonsleder Jørn Gustav Larsen til VG.

Ved 15-tiden ble det klart at Sykehuset Telemark vurderte skadene på foten til treåringen som så alvorlige at han må opereres.

Fikk du med deg: Hadde badebasseng i barnehagen!

TREÅRING SKADET: De to store hundene skal ha kommet seg over gjerdene til barnehagen og den ene gikk straks løs på en lekende gutt. Foto: Eirik Østerlid

– Hunder fra nabolaget

Politiet har opprettet sak på forholdet, og har tatt beslag i hunden.

– Vi ser alvorlig på forholdet, og vil igangsette avhør av personell i barnehagen og hundene eier og vitner i morgen, sier Larsen.

Han sier at det vil bli opp til politiets jurist på saken hvilken skjebne hunden vil få etter hendelsen.

– Det skal ha vært to hunder, en rottweiler og en huskyligende, som kom seg over gjerdet og inn i barnehagen. Der skal den huskylignende ha gått rett løs på den vesle gutten, sier regionleder Eirik Østerlid i Læringsverkstedet barnehager i Skien.

Han sier at personalet i barnehagen umiddelbart oppdaget hendelsen, og at de nokså uselvisk klart å gå mellom og holde de to hundene. Hendelsen fant sted midt på dagen, mellom 12 og 13.

Etter hendelsen ble barna holdt inne resten av dagen.

Ifølge politiets hundefører dreier det seg ikke om en husky, men den nokså like hunderasen saarlos wolfhond, opprinnelig en nederlandsk hunderase som er avlet fram som krysning mellom schäfer og ulv.

ANGREP TREÅRING: Det var her innenfor gjerdene til Maurtua barnehage i Skien at hundene angrep den lekende gutten. Foto: Eirik Østerlid

– Tragisk

– Etter det personalet i barnehagen forstår, hører de to hundene til hos en eier som bor i nabolaget. Vi har ikke opplysninger om at eieren var i nærheten da det skjedde. Det det skal dreie seg om en rottweiler og en som så ut som en husky. Våre tanker går når til den skadde gutten og hans nærmeste, vi vet at skaden var så alvorlig at han må opereres, sier Østerlid.

Saarloos wolfhond er en rase som ble utviklet på 1920-tallet i Nederland ved å krysse en schäfer-hann med en ulvetispe. Bak dette sto nederlenderen Leendert Saarloos. Avkommet ble ifølge Wikipedia krysset tilbake med faren, slik at hunderasen ble 25 prosent ulv og resten schäfer.

Tanken var å frembringe en sterk politihund, og fikk også en stor og sterk hund, med noen ulveaktige trekk. Hunden er ikke kjent for å ha sterk angrepsvilje.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder