«Bush» og «Saddam» ranet drosje

(VG Nett) To menn maskert som Bush og Saddam ranet i natt en drosje på Risløkka ved Økern.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

De to mennene gikk inn i drosjen ved Nordpolen-krysset på Sandaker og ba om å bli kjørt til Risløkka. Klokken 03.40 fikk politiet melding om ranet.

- På veien trakk personen utkledd som «Saddam» fram en kniv og truet til seg drosjepungen, sier etterforskningsleder Geir Tørråsen ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Politiet vet ikke hva slags kniv det var, men drosjesjåføren har forklart at han så et blankt knivblad. Sjåføren har sittet i avhør etter hendelsen.

- Han tar det bra og er helt oppegående, men om han kjører drosje i kveld, det vet jeg ikke, sier Tørråsen.

De maskerte ranerne tok med seg det ukjente pengebeløpet og løp fra stedet etter at drosjen stoppet på Risløkka. Der stopper politiets spor.

Oslo-gatene var fulle av utkledde mennesker i går fordi det er Halloween-helg, det virket derfor ikke så rart at «Bush» og «Saddam» tok taxi sammen hjem fra fest. Men politiet håper likevel at noen kan ha lagt merke til dem.

- Ja, vi er veldig avhengige av tips i denne saken og håper folk som har sett disse to kan hjelpe oss.

Så om du så «Bush» eller «Saddam» i Oslo i går kveld eller natt, vil politiet gjerne høre fra deg.

- Tror du det kan ha vært mange med slike masker i går?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi har ikke fått noen tips ennå, sier Tørråsen.

- Det vi vet er at de skal ha vært mellom 170 og 175 cm høye. Mannen med kniv, «Saddam», skal ha hatt en grå hettegenser, olabukser og være godt trent. Bush har vi ikke noe særlig opplysninger på. Begge pratet norsk og oslo-dialekt, opplyser etterforskningslederen til VG Nett.

Drosjebilen blir nå undersøkt for eventuelle spor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder