Brann i Oslo: Flere gassflasker eksplodert

Flere gassflasker eksplodert i forbindelse med en brann i en feiemaskin i Oslo mandag ettermiddag. Både vei- og togtrafikken i området ble stanset, men er nå åpnet igjen.

«Det er skutt hull på Acetylen flasken. Alle sperringer blir nå opphevet utenom Tvetenveien som går over en bro, da det pr. nå er uklart om bærekonstruksjonen er skadet på grunn av varmegang,» skriver politiet på Twitter rett før klokken 21.

Det er åpnet for at tog kan passere, med det vil ikke bli igangsatt vanlig togtrafikk før i morgen tidlig, skriver politiet.

Politiet sendte tidligere i dag skarpskyttere til Tvetenveien for å skyte hull på en resterende gassflaske med acyetylen. Det ble også sendt inn en fjernstyrt robot med gripeklo, som skulle kjøle ned området.

– Vi jobber med å kjøle ned området der gassflasken står. Planen er å skyte den, så snart vi får fri sikt til flasken. Vi jobber med å sjekke mulige vinkler, men det står mange ting i veien, sa innsatsleder i brannvesenet tidligere i dag.

– Flasken kan revne, og kan reise i enorm fart i en tilfeldig luftretning. Det er grunnen til at togtrafikk og veier i området er sperret.

Roboten som ble sendt inn kalles «Lufen» og er en beltegående vifte med gripeklo. Den kan både skyve unna røyk og spyle et område med vann, samt flytte på ting.

– Får vi ned de så får politiet fri sikt og får skutt, men foreløpig er det for farlig for mannskapet å nærme seg den flasken, sier innsatslederen.

Han forklarer at dersom de ikke får skutt flasken må de i stedet kjøle den ned. Det kan i verste fall ta 24 timer.

GASSFLASKER: Skarpskyttere skal skyte hull på de resterende gassflaskene. Foto: Trond Solberg / VG

Acetylen

Brannvesenet skrev tidligere i dag på Twitter at det var snakk om «gassflasker», men det ble senere presisert at det dreier seg om en flaske.

KJØLER NED: Brannvesenet forsøker å holde temperaturene nede på området. Foto: OSLO BRANN OG REDNINGSETAT

Det som er sikkert er at de har evakuert nærliggende bygninger og opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter.

– Sikkerhetsavstanden er hovedsakelig opprettet på grunn av røykutviklingen, da det kan være uheldig å trekke inn slike branngasser, sier Jøkling.

Brannen er ikke slukket, men det er ikke lenger spredningsfare, ifølge politiet.

Hørte smell

De første meldingene om brann i en feiemaskin kom ved 14.00-tiden. Et vitne VG har snakket med hørte et smell kort tid etter at brannen brøt ut.

Rundt klokken 14.35 opplyser politiet at brannen har spredt seg til et verksted, og at flere gassflasker har eksplodert. Det er fortsatt ikke meldt om noen personskader.

Ifølge politiet jobbet fire personer på stedet da brannen oppsto, disse er gjort rede for.

Stans i togtrafikken

Politiet har sperret Tvetenveien og Ole Deviks vei, og evakuert personer som befinner seg innenfor den anbefalte sikkerhetsavstanden.

– I tillegg anbefaler vi at også personer utenfor denne sonen lukker dører og vinduer på grunn av røyken.

Bane Nor melder at togtrafikken mellom Bryn og Grorud er stengt på grunn av brannen. Det er uvisst når toglinjen vil åpne igjen.

– Det er Hovedbanen som er stengt mellom Bryn og Grorud. Det er buss for tog mellom Grorud og Bryn. Lokaltrafikken der blir rammet. Trafikken mot Lillestrøm gjennom Romeriksporten er uberørt, sier pressesjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby til VG.

SIKKERHETSAVSTAND: Det er opprettet en sone med sikkerhetsavstand på 300 meter ved stedet. Foto: Trond Solberg / VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder