Brann ved helsesenter: Fire sendt til sykehus

Fire personer ble sendt til sykehus for sjekk etter en voldsom brann i et kompleks med kommunale omsorgsboliger på Vikhammer i Malvik i Trøndelag.

Omsorgsboliger

Det melder NTB torsdag kveld.

I tillegg til de fire som ble sendt til sykehus, ble fire andre sjekket av helsepersonell på stedet, opplyste politiet i Trøndelag litt før klokken 18 torsdag. Da ble det fortsatt jobbet med å slukke brannen i omsorgsboligene som da hadde brent i over to timer. Klokka 19.30 var brannen slukket, men alle boligene i anlegget var ubeboelige som følge av brannen og den kraftige røykutviklingen.

– Dette er kommunale omsorgsboliger til ulike brukere i alle aldre. Alle blir sendt til alternative boliger, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NTB

Tidligere torsdag opplyste operasjonsleder Ole Petter Hollingen til VG at det var full fyr i to leiligheter.

Fire personer er sendt til sykehus for sjekk, og fire personer er sjekket på stedet.

Malvik kommune har satt kriseledelse og jobber med å få oversikt, sier rådmann Carl-Jakob Midttun til Malviknytt.

«Alle beboere er nå gjort rede for. Alle er i fin form. Det brenner fortsatt i bygget, men er ikke spredningsfare», melder politiet i Trøndelag på Twitter.

Ordfører til stede

– Vi har satt kriseledelse og jobber nå med å få oversikt over og få evakuert ansatte og beboere og ta godt vare på dem og eventuelt andre som kan være berørte, sier ordfører i Malvik kommune Ingrid Aune til VG fra stedet.

PÅ BRANNÅSTEDET: Ordfører Ingrid Aune. Foto: Privat

Hun forteller at hun opplever et sterkt oppmøte både fra brannvesen og politiet.

– Alle jobber iherdig for å få kontroll på situasjonen. Røde Kors og ambulanser er også på plass for å ivareta de beboerne som er reddet ut, sier Ingrid Aune.

Facebook skriver Aune at det er ikke meldt om alvorlige fysiske personskader som følge av brannen. - Bygningsmassen er imidlertid ikke gjennomsøkt. Malvik kommune forbereder nå innkvartering for de evakuerte som ikke kan eller får flytte tilbake til sine boliger i løpet av kvelden skriver hun videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder