SLUTTER: «Dagsrevyen»-profil Jarle Roheim Håkonsen blir ny kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Her fra NRK-streiken tidligere i år. Foto: Tore Kristiansen/VG

Jarle Roheim Håkonsen slutter i NRK – blir kommunikasjonssjef for Ap

Jarle Roheim Håkonsen takker for seg etter 22 år i NRK, hvor han blant annet har jobbet som journalist, programleder, politisk reporter og nyhetsanker i
«Dagsrevyen».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver NRK i en pressemelding søndag kveld, samtidig som de bekrefter at Roheim Håkonsen blir ny kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

– Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å
gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK i pressemeldingen.

les også

Berit Reiss-Andersen: – Trist at Arbeiderpartiet ikke greier å finne sin plass

Ap: - Erfaren og svært dyktig

Håkonsen begynte i NRK i 1996, og var i perioden 2006–2009 NRKs korrespondent i Brussel. Han har også vært sentral i flere av NRKs valgdekninger.

– Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tida var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdanningen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Håkonsen i pressemeldingen.

Også Arbeiderpartiet bekrefter ansettelsen i en pressemelding søndag kveld:

-Jeg er veldig glad for å få Jarle Roheim Håkonsen med på laget. Han er en erfaren og svært dyktig journalist. Håkonsen vil få en viktig jobb i å lede teamet som skal bistå meg og de andre stortingsrepresentantene i å kommunisere Arbeiderpartiets politikk, sier Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

les også

Ap-krisen: Støres pressesjef slutter

Støre får nye rådgiver

Partiet skriver at det samtidig er klart at det er Siri Storstein Hytten som blir rådgiver og pressekontakt for Jonas Gahr Støre.

Hytten er i dag politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i Stortingets familie- og kulturkomite.

Tidligere var det Camilla Ryste som var kommunikasjonssjef for partiets stortingsgruppe. Hun var også pressekontakt for Jonas Gahr Støre.

I slutten av juni bekreftet Ryste at hun sluttet i stillingen etter fire år i et facebook-innlegg:

«Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode – og de litt mer slitsomme – samtalene med dyktige journalister over hele Norge», skrev Ryste på Facebook.

Hvem som tar over for Håkonsen i Dagsrevyen er ikke avklart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder