SLUTTER: «Dagsrevyen»-profil Jarle Roheim Håkonsen blir ny kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Her fra NRK-streiken tidligere i år.
SLUTTER: «Dagsrevyen»-profil Jarle Roheim Håkonsen blir ny kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Her fra NRK-streiken tidligere i år. Foto: Tore Kristiansen/VG

Jarle Roheim Håkonsen slutter i NRK – blir kommunikasjonssjef for Ap

INNENRIKS

Jarle Roheim Håkonsen takker for seg etter 22 år i NRK, hvor han blant annet har jobbet som journalist, programleder, politisk reporter og nyhetsanker i
«Dagsrevyen».

Publisert: Oppdatert: 05.08.18 21:45

Det skriver NRK i en pressemelding søndag kveld, samtidig som de bekrefter at Roheim Håkonsen blir ny kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

– Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å
gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK i pressemeldingen.

Ap: - Erfaren og svært dyktig

Håkonsen begynte i NRK i 1996, og var i perioden 2006–2009 NRKs korrespondent i Brussel. Han har også vært sentral i flere av NRKs valgdekninger.

– Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tida var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdanningen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Håkonsen i pressemeldingen.

Også Arbeiderpartiet bekrefter ansettelsen i en pressemelding søndag kveld:

-Jeg er veldig glad for å få Jarle Roheim Håkonsen med på laget. Han er en erfaren og svært dyktig journalist. Håkonsen vil få en viktig jobb i å lede teamet som skal bistå meg og de andre stortingsrepresentantene i å kommunisere Arbeiderpartiets politikk, sier Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.

Støre får nye rådgiver

Partiet skriver at det samtidig er klart at det er Siri Storstein Hytten som blir rådgiver og pressekontakt for Jonas Gahr Støre.

Hytten er i dag politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i Stortingets familie- og kulturkomite.

Tidligere var det Camilla Ryste som var kommunikasjonssjef for partiets stortingsgruppe. Hun var også pressekontakt for Jonas Gahr Støre.

I slutten av juni bekreftet Ryste at hun sluttet i stillingen etter fire år i et facebook-innlegg:

«Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode – og de litt mer slitsomme – samtalene med dyktige journalister over hele Norge», skrev Ryste på Facebook.

Hvem som tar over for Håkonsen i Dagsrevyen er ikke avklart.

Her kan du lese mer om