HASJ OG PILLER: Tre personer ble pågrepet da dette flyet landet på Kjeller flyplass mandag kveld. Foto: TOLLETATEN

Småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj

Småflyet landet uten tillatelse med tre menn og 50 kilo hasj om bord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Da småflyet fra Tyskland mandag kveld landet på Kjeller flyplass i Akershus hadde alarmen allerede gått – både hos politiet og Tollvesenet, skriver Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Tre menn fra Tyskland og Litauen var om bord. Ifølge politiet er to av disse i midten av 40-årene, mens den siste er i 20-årene. Inne i flyet fant politiet omtrent 50 kilo hasj og et stort antall piller.

FULL AV HASJ: Slik så det ut da tollerne åpnet den ene kofferten som var om bord i flyet. Foto: Tollvesenet

les også

Tre venninner fengslet: Fikk drømmeferie for å smugle kokain

– Det ble funnet i to kofferter inne i flyet. Beslaget er ikke ferdig veid opp ennå, men det ligger an til et betydelig beslag. Det er veldig mange år siden vi har vært borti et større beslag i småfly, sier seksjonssjef Tor Fredriksen i Tolletaten til VG.

Avslørt av røntgenbilde: Forsøkte å smugle mobil inn i fengsel

les også

Narkokartell-leiemorder siktet for smugling av «havets kokain»

Han viser til at de har satt ned en egen gruppe på Gardermoen, som blant annet fokuserer på småflytrafikken.

– Her kan vi ikke si at vi har hatt full kontroll de siste årene. Småflytrafikken er stor, og det er forholdsvis lett å omgå kontrollene. Så det er absolutt mulig at det har vært lignende tilfeller tidligere, sier han.

GJEMT I KOFFERT: Her er den ene av to kofferter som ble funnet i småflyet som landet på Kjeller flyplass. Foto: Tollvesenet

Sent tirsdag kveld gjennomførte politiet en ny aksjon mot de mistenkte mottakerne av narkotikaen. I en leilighet i Oslo pågrep de ytterligere to personer, som begge er nordmenn i midten av 40-årene.

– Det er skjellig grunn til mistanke om at disse personene har tilknytning til den beslaglagte narkotikaen, sier politiadvokat Kristina E Bruusgaard.

Politiet har begjært de tre mennene i flyet varetektsfengslet for en periode på fire uke, men har ikke tatt stilling til om de to nordmennene skal fremstilles for fengsling.

BESLAG: Det ble også tatt beslag i et stort antall piller, som politiet mistenker er narkotika. Foto: Tollvesenet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder