Flere biler totalskadet i branner

Natt til søndag brant fire biler på tre forskjellige steder i et boligområde på Godlia i Oslo. Politiet mener brannene må være påsatt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den første meldingen om brannene kom inn til politiet klokken 02.48 natt til søndag.

– Det brenner i flere biler. Brannvesenet skal ha kontroll på brannene. Bilene er åpenbart påtent, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet opplyser på Twitter ved halv fire-tiden at det dreier seg om fire biler på tre forskjellige steder i Godlia-området, som ligger øst i Oslo.

Politiet oppfordrer beboere til å holde vinduer lukket ettersom det er mye røyk i området. Det var også fare for spredning til flere hus.

– Det er snakk om fire biler som er totalskadet. Det er spredningsfare til en garasje, og det har begynt å brenne i en hekk hvor den ene bilen sto parkert. Brannvesenet har nå fått kontroll på brannene:

– Dette er biler som har begynt å brenne med kort tids mellomrom. De sto alle parkert, og ville ikke antent seg selv. Derfor sees brannene i sammenheng, sier Stokkli ved 07.30-tiden søndag morgen.

FIRE BILER: Denne bilen var blant dem som ble påtent i natt. Foto: Borgen, Ørn / NTB scanpix

Ingen personer ble evakuert i forbindelse med brannene.

Det skal ha blitt meldt om høye smell i området, noe som mest sannsynlig var dekk og bilruter som sprakk som følge av brannene.

Politiet gjorde søndag morgen søk etter gjerningspersoner med politihelikopter og flere politienheter, uten resultater. Så langt er ingen pågrepet i saken.

Bilene som brant er nå tauet inn, og politiet vil foreta tekniske undersøkelser, opplyser operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til VG.

Foto: Borgen, Ørn / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder