FAMILIE: De tre personene som satt i bilen var en australsk familie bestående av en mor, far og en datter. Alle tre ble fraktet til sykehus etter ulykken i Oslo sentrum søndag.
FAMILIE: De tre personene som satt i bilen var en australsk familie bestående av en mor, far og en datter. Alle tre ble fraktet til sykehus etter ulykken i Oslo sentrum søndag. Foto: Julie Vissgren

Politiet: Sjåføren fikk et illebefinnende før bilen krasjet inn i bygningen

INNENRIKS

Det var en australsk familie på tre personer som var i bilen som krasjet inn i en bygning i Oslo sentrum søndag. Et illebefinnende hos føreren er trolig årsaken til ulykken, ifølge politiet.

Publisert: Oppdatert: 16.09.18 23:04

Oslo-politiet har snakket med familiemedlemmene etter ulykken ved Pilestredet, som forklarer hva som skjedde før bilen krasjet inn i bygningen:

– Sjåføren fikk et illebefinnende, og personen i passasjersetet reagerte ved å dra i rattet for å unngå at andre trafikanter og fotgjengere ble påkjørt, forteller Kristine Jakobsen ved politiets kriminalvakt til VG.

Det var to personer i 50-årene som var i bilen sammen med datteren i tenårene. Familien er fra Australia, og datteren bor i Norge.

Føreren var fastklemt

Meldingen om ulykken kom søndag like før klokken 13 søndag. Ulykken skjedde i krysset mellom Pilestredet og St. Olavs gate på Ring 1.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det var en av foreldrene som kjørte leiebilen. Føreren ble søndag ettermiddag sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

– Han var fastklemt og lenge bevisstløs, men kom til bevissthet da brannvesenet frigjorde ham, sa operasjonsleder Line Scott i Oslo-politiet til VG kort tid etter ulykken.

Søndag kveld opplyser Kristine Jakobsen ved politiets kriminalvakt at ingen av de tre personene er alvorlig skadet. To av dem har lettere skader. Det tredje familiemedlemmet ble ikke skadet under ulykken, men er under observasjon på sykehuset.

– Alle har det bra. To av dem har fått lettere skader og er inne til observasjon. Datteren er uskadet, men er også inne til observasjon, sier Jakobsen.

Vitner: – Kjørte rett inn i bygningen

Vitner på stedet har fortalt politiet at bilen stoppet på rødt lys, før den deretter nærmest kjørte direkte inn i bygningen.

– Bygningen bærer preg av at det har vært stor hastighet, uttalte operasjonslederen til VG like etter ulykken.

Pilestredet var stengt i en kort periode etter ulykken. Politiet vil gjøre rutinemessige blodprøver og kriminaltekniske undersøkelser av bilen som følge av hendelsen.