OMKOM: En motocrossyklist mistet under trening kontrollen på sykkelen og støtte sammen med en ung tilskuer. Tilskueren er bekreftet omkommet. Foto: Katrine Silset Naas / Opdalingen / NTB SCANPIX

Omkom på motocrossbane i Oppdal

En mindreårig tilskuer omkom etter å ha blitt truffet av en motorsykkel i Oppdal søndag ettermiddag. Hendelsen skjedde på Moa motocrossbane.

Et sammenstøt mellom en mindreårig person og en motorsykkel fikk et tragisk utfall i Oppdal søndag. Den mindreårige har omkommet, bekrefter politiet i Trøndelag på sin twitterkonto.

– Det har vært trening på Moa motocrossbane. En motocrossyklist mistet av en eller annen grunn kontroll på sykkelen og havnet et sted hvor en tilskuer befant seg, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til VG i 16-tiden søndag.

– Var det mange tilskuere der?

– Det har jeg ikke kjennskap til.

Saken skal etterforskes

Dette var ikke et ordinært konkurransestevne, men treningssamling for hele Midt-Norge.

Ulykken ble ifølge NTB meldt om klokken 14.50.

– Føreren er sendt til sykehus og har sannsynligvis ikke alvorlige skader, sier Stig Roger Olsen til VG.

Operasjonslederen sier til VG at politiet nå går over i en etterforskningsfase.

– Vi har rekvirert krimteknikere fra Trondheim politidistrikt og vil også benytte oss av kompetansen til Statens vegvesens ulykkesgruppe. De er på vei, sier Stig Roger Olsen.

– Banen var godkjent, og reglementet ble fulgt. Ut fra det vi nå vet, var det et beklagelig uhell. Så får vi avvente politiets etterforskning, og se an om det senere er aktuelt å sette ned en ulykkeskommisjon, sier Are Antonsen i Norges Motorsportsforbund til VG.

Førstehjelp ble iverksatt

– Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet og alle nødetater kom til, men dessverre sto ikke livet til å redde, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen til lokalavisen OPP i 17.30-tiden.

Han forteller også at øvrige involverte er ivaretatt av helsepersonell og kriseteam.

Flere skadet i sporten

I 2016 ble en 13-åring skadet i en motocrossulykke i Skien. I 2011 ble en 22-åring skadet i en tilsvarende ulykke i Bømlo. Senere i 2011 ble en 15-åring alvorlig skadet i en motocrossulykke i Hemne. Samme år mistet tre førere livet i ulykker i Sverige.

Motocross er en motorsport som kjøres med motorsykkel på egne baner med enten jord, sand eller lignende som underlag.
Det kjøres i heat, og det er en startstrekke før kjørerne skal inn i første sving.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder