I LEDELSEN: Dette bildet ble tatt da Støre og Giske som leder og nestleder tidlig i 2017 ville lansere nye tiltak mot mobbing. Foto: Hallgeir Vågenes

Støre og Giske har «tatt praten»

Jonas Gahr Støre (Ap) påpekte at han hadde mistet tillit til sin egen nestleder og Trond Giske måtte trekke seg. Etter Giske kom tilbake, har de to satt seg ned og «tatt praten».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mens Trond Giske var sykemeldt tok hans samboer Haddy Njie i e-post et voldsomt oppgjør med Ap-leder-Jonas Gahr Støre. Hun mente Støre gjorde Giske rettsløs i varslerprosessen – hvor Giske både mistet både nestledervervet og plassen i sentralstyret.

les også

Haddys nådeløse oppgjør med Støre

Giskes advokater gikk også hardt ut mot partiets håndtering av varslene. Da det hadde stått på som verst måtte Støre innrømme at han ikke hadde snakket med sin egen tidligere nestleder på flere uker - men at de skulle sette seg ned når giske kom tilbake.

les også

Støre om Giske: Har oppført seg uforenlig med partiets regelverk

– Vi er i samme stortingsgruppe, og samme bygg, så den praten skal vi ta. Vi får lukke døren, ha en kameratslig tone og ta den tiden det krever. Dette har ikke vært lett for noen av oss, sa Støre til adressa.no i februar.

Nå understreker Jonas Gahr Støre at han og Trond Giske har fått «tatt praten».

– Ryddig og godt samarbeid

VG møter Støre på Stortinget fredag formiddag, etter en uke med rabalder om byggesaken på Stortinget. Fra september til desember lå Ap på over 26 prosent på snittet av alle nasjonale målinger, ifølge Pollofpolls. Januar var det på 22,4, februar på 23,3 og nå i mars på 24,5 prosent.

Det er knappe tre uker siden Trond Giske kom tilbake til Stortinget etter flere ukers sykemelding.

les også

Trond Giske til VG: – Jeg har aldri gruet meg så mye til en tale før

– Vi skal ha et ryddig og godt samarbeid i stortingsgruppen – det har vi blitt enige om, sier Støre i en kort kommentar til VG.

På spørsmål om hvordan møtet var, skriver Trond Giske i en sms:

– Vi har hatt en kort prat om mitt nye arbeidsfelt, kultur- og familiepolitikken, noe jeg er godt i gang med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder