HAR IKKE BESTEMT SEG: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne kan ikke si hvor stor kontantstøtten for toåringer vil bli. Her fra et dialogmøte på mandag om forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme blant ungdom. Foto: Ntb Scanpix

Kontantstøtten for toåringer ennå ikke bestemt

Regjeringen skal utvide ordningen med kontantstøtte til også å omfatte toåringer, men Frps og Høyres familiepolitikere er ennå ikke enige om hvor stor støtten skal bli.

Artikkelen er over seks år gammel

Landets toåringer mistet retten til statlig kontantstøtte i fjor høst, men i løpet av de neste fire årene får de retten tilbake. Da støtten til toåringene ble fjernet, var beløpet på 3303 kroner. Hvor stort beløpet blir under den nye regjeringen, er foreløpig i det blå, ifølge Aftenposten.

- Det har vi ikke sett på ennå, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) til avisen.

- Det må vi komme tilbake til i neste års budsjett, sier hun.

Heller ikke Høyres Svein Harberg, som leder Stortingets familie- og kulturkomité, kan si om den nye satsen vil bli 6000 kroner, som for ettåringene, nærmere 3000, eller noe imellom.

- Nei, det må vi ta en runde på. Vi må gå gjennom hele pakken og se på hvordan det vil slå ut. Det viktigste for oss er at støtten er der og utgjør en reell valgmulighet, sier han.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier partiet ønsker en lavere sats for toåringene enn for ettåringene, men ikke veldig mye lavere.

- I vårt siste alternative budsjett foreslo vi 4000 kroner for toåringene. Det er et minimumsnivå vi ser som naturlig, sier han.

Tre offentlige utvalg har på sin side foreslått å avvikle ordningen.

Les også

Mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Høyre (H)
  3. Solberg-regjeringen

Flere artikler

  1. Her er løftene som ikke blir innfridd

  2. De borgerlige tar fra vei og gir til jernbane

  3. Budsjettkrav fra Venstre-Trine til Erna og Siv: - Skrot hele kontantstøtten

  4. Regjeringen foreslår å kutte i barnetrygd og kontantstøtte til utlendinger

  5. Pluss content

    Kontant avvikling

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder