STORFANST: MS «Bluefin» dro inn hele 29 makrellstørjer torsdag. Foto: Linn Theres Nekkøy

Fanget 29 slike på én dag: – Helt overveldende!

Etter to dager på sjøen uten hell klarte mannskapet på MS «Bluefin» til slutt å trekke opp 29 eksemplarer av verdens største tunfiskart i Hordaland.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– I dag var det rett og slett helt enorme mengder. Helt overveldende! Etter å ha prøvd oss et par dager - med flere bomkast - fikk vi napp, sier Atle Nekkøy til Bergens Tidende.

Han er skipper på MS «Bluefin» fra Flora i Sogn og Fjordane som tirsdag morgen la ut på jakt etter makrellstørje, etter at fiskefartøyet vant årets loddtrekning om å fiske den norske kvoten av verdens største tunfiskart.

Allerede første dag på ferden møtte mannskapet på en stor stim av fisken, men fangsten uteble.

På dag to måtte mannskapet også gi opp, før lykken snudde utenfor Øygarden i Hordaland torsdag: Hele 29 makrellstørjer med en totalvekt på rundt seks tonn ble fangsten.

– Det er god størrelse på makrellstørjene. En var langt over 2 meter, og jeg føler meg litt liten når jeg står ved siden, sier Linn Theres Nekkøy, som også er blant mannskapet på båten, til NRK.

De planla fisketuren i ett år - og se hva som kom opp fra dypet!

Natt til fredag ankommer båten Florø, der Fiskeridirektoratet skal godkjenne fangsten, skriver Bergens Tidende. Deretter skal fartøyet legge ut på ny jakt.

Ifølge Havforskningsinstituttet har det de siste par årene vært størjefeber langs norskekysten, og det ble registrert og observert mange stimer i norske farvann i fjor.

– I fjor den 16. september tok MS «Hillersøy» hele den norske makrellstørjekvoten i ett eneste notkast. 191 velvoksne individer på over 200 kilo i snitt. Dette var første størjefangst av betydning på over 30 år, skriver instituttet på sine nettsider.

VG omtalte fangsten til MS «Hillersøy» i fjor. Les saken her

Genetiske prøver som er tatt av om lag 200 individer som ble fanget i 2016, viser at rundt 95 prosent av dem antas å komme fra gyteområdene i Middelhavet.

Flere fiskehistorier: Hallvard dro i land rekordstor stør

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder