MØTER MOTSTAND: Per Sandberg. Foto: Scanpix
MØTER MOTSTAND: Per Sandberg. Foto: Scanpix

Frp vil ta barnetrygd fra ikke-vestlige innvandrere

Publisert: Oppdatert: 16.03.09 18:31

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Frps nestleder Per Sandberg vil ta barnetrygden fra ikke-vestlige innvandrere som sender barna sine til opprinnelseslandet.

- Først og fremst må vi stoppe å bygge arenaer for ikke-vestlige innvandrere i bydeler med høy konsentrasjon av innvandrere. Vi foreslår å innføre økonomiske sanksjoner, slik som å fjerne kontantstøtten og barnetrygden til disse gruppene, sier Frps nestleder til ABC Nyheter.

I forrige uke besøkte en delegasjon fra partiet Rosengård i Malmö for å etterprøve Frp-formann Siv Jensens påstander om feilslått integreringspolitikk og en gettoisering av den svenske bydelen.

- Utenforskap

- Den sterke konsentrasjonen av ikke-vestlige innvandrere i tilsvarende områder i Norge er med på skape et utenforskap, et samfunn i samfunnet bestående av fattigdom og arbeidsløshet, sier Sandberg.

Han trekker fram Søndre Nordstrand og Groruddalen i Oslo, samt Fjell i Drammen, som eksempler på bydeler i Norge som opplever en gettoisering.

- Useriøst

Bjørg Tørresdal, KrFs innvandringspolitiske talskvinne, betegner Sandbergs utspill som useriøst.

- Han får det til å virke som om det er en sammenheng mellom det å fjerne barnetrygd og kontantstøtte og det å unngå at folk bosetter seg i samme område, sier Tørresdal til NTB.

- Slike sanksjoner vil bare gjøre det enda vanskeligere for innvandrerfamilier å etablere seg på boligmarkedet. Sandberg foreslår å straffe familier som ikke har gjort noe galt, sier Tørresdal.

Hun peker samtidig på at forslaget bryter med prinsippet om at alle som bor i Norge skal ha like rettigheter, inkludert folketrygdrettigheter. (©NTB)

Denne artikkelen handler om