Leide svindyr luksusbil dager før dødsfall

SIKTET: Politiet har siktet en 33 år gammel mann fra Sørlandet for drap, drapsforsøk og bedrageri. 33-åringen nekter straffskyld. Foto: Nils Bjåland , VG

Bilutleier om drapssiktet (33): – Han virket helt besatt av luksus

Sammen med 33-åringen som er siktet for å drepe ham, leide Paul Simmons (25) en svindyr bil som ble brukt i produksjonen av TV-serien «Lilyhammer» – ti dager før han ble drept.

 • Gordon Andersen
 • Morten S. Hopperstad
 • Rolf J. Widerøe

Artikkelen er over fire år gammel

Etter det VG får opplyst har Oslo-politiet vist interesse for bilen, og avhørt utleieren grundig om hva som skjedde da luksusbilen ble utlevert.

To menn på 33 og 35 år ble i ettertid siktet for å ha drept 25-åringen på Comfort Hotel Børsparken 7. februar i år.

Begge nekter straffskyld.

Les også: Polititeori: Drepte musiker i svindelforsøk

Notoriske bedragere

De to mennene har en lang historikk som notoriske bedragere, og er tillegg siktet for å ha prøvd å bedra og drepe en 49 år gammel mann, bare uker etter dødsfallet til Paul Simmons.

Mannen som leide ut luksusbilen til Paul Simmons, sier til VG at han syntes det var noe som ikke stemte helt med hele opplegget, da Simmons første gang i slutten av januar tok kontakt på telefon for å leie bil.

Utleieren i 50-årene tilbød to biler til 25-åringen: En Range Rover og en Audi A4.

Etter et par kredittsjekker skal de to ha blitt enige om at 25-åringen fikk leie en Range Rover, som hadde blitt brukt i produksjonen av «Lilyhammer». Bilen med en verdi på 1,5 millioner kroner skulle leies i tre måneder – fordi Simmons «trengte en sånn type bil».

Les også: Politiet: To drapssiktede menn tatt da de forsøkte å drepe på nytt

Gullkjeder og jålerier

I starten av februar møtte Paul Simmons og den drapssiktede 33-åringen opp ved bilutleieselskapet i Oslo for å signere leiekontrakten og hente Range Roveren.

Utleieren i 50-årene forteller til VG at han raskt fikk et negativt inntrykk av 33-åringen fra Sørlandet som fulgte med.

Han skal ha presentert seg en amerikansk statsborger og fremsto fremtredende og dominerende.

DREPT?: Politiet mener musikeren Paul Simmons ble drept i forbindelse med et bedrageriforsøk av ham. Foto: ,

– Han kom der med gullkjeder og jålerier og virket helt besatt av luksus. Jeg husker jeg tenkte det var godt ikke det var han som skulle ha bilen, men det virket som om det var han som styrte det hele, sier utleieren.

Han sier de visste ikke at bilen de leide var brukt i «Lilyhammer».

– For meg virket det som om de skulle ha en bil, koste hva det koste ville, sier han.

Utleieren hadde krevd forskuddsbetaling på over 70.000 kroner og en månedlig leiepris på nesten 22.000 kroner for bilen.

– Jeg satte prisen høyt fordi jeg tenkte at de ville si nei. Dette godtar de aldri, men de sa ikke nei. De ville ha bilen, sier utleieren.

Les også: Merkelig at folk dør av overdose rundt ham.

Ny plate og ny bil

Etter det VG får opplyst, skal den 25 år gamle musikeren ha gått alene inn i forretningslokalene for å signere kontrakten, mens den drapssiktede 33-åringen sto utenfor og ventet – trolig med den drapssiktede 35-åringen som skal ha sittet i en mørk BMW.

SIKTET: Politiet har siktet en 35 år gammel amerikansk statsborger for drap, drapsforsøk og bedrageri. 35-åringen nekter straffskyld. Foto: Privat , Privat

– Det virket som om Simmons hadde blitt påvirket av de andre. Han var ikke like opptatt av bil og luksus som dem, virket det som, sier utleieren.

Ifølge VGs opplysninger, har venner og bekjente av musikeren det samme inntrykket. De beskriver 25-åringen som en nøktern mann økonomisk, uten behov for luksus.

Den drapssiktede 33-åringen skal ha sagt til utleieren i 50-årene at Paul Simmons skulle gi ut ny plate og at det var hovedårsaken til at de hadde behov for luksusbilen.

Da kontrakten var signert forlot Simmons og 33-åringen stedet med Range Roveren. Dette var den eneste gangen utleieren så den drapssiktede mannen, får VG opplyst.

Skjønte noe var galt

Da utleieren bare noen dager senere fikk beskjed fra 33-åringen om at Paul Simmons var død, skjønte han at noe var galt.

INGEN KOMMENTAR: Politiadvokat Christian Hatlo ønsker ikke å kommentere saken. Foto: ,

– Da tok jeg kontakt med gamle politikontakter som ga meg klar beskjed: Den 33-åringen bør ikke være i besittelse av den bilen, sier utleieren.

33-åringen beholdt bilen i flere uker etterpå og holdt ingen av lovnadene om å hverken betale eller levere den inn, men kom ifølge utleieren i stedet med fantasifulle bortforklaringer.

Advokat Hans Olav Bytingsvik, som forsvarer 33-åringen sier til VG at det ikke er hans inntrykk at politiet mener hans klient har presset Simmons til å leie bilen.

– Dette er ikke en sentral del av etterforskningen, sier advokaten.

Politiadvokat Christian Hatlo ønsker ikke å kommentere saken, annet enn å bekrefte at de har gjort avhør knyttet til utleie av bilen.

For familien til Simmons går bilhistorien inn i rekken av det de oppfatter som bedragerske trekk ved de siktede mennene.

– Familien er fornøyd med politiets etterforskning og ser frem mot en berammelse av saken, sier bistandsadvokat Gunhild Lærum til VG.

VG har vært i kontakt med den drapssiktede 35-åringens forsvarer, Benedict de Vibe. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Les også

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Pluss content

  Musiker-drapet: - Siktet virket helt besatt av luksus

 2. Musiker dopet ned og drept: Drapssiktet 33-åring legger skylden på kamerat (35) i åpent brev

 3. Politiet: To drapssiktede menn tatt da de forsøkte å drepe på nytt

 4. Polititeori: Ville drepe og svindle offer (49) for nesten én million

 5. Drapssiktet (33) tiltalt for samboervold og skinntyveri

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder