Hittil i år er det registrert 20 vådeskudd med politivåpen. Siste tilfelle skjedde i våpenrommet på Tønsberg politistasjon. Foto: Erlend Aas , NTB scanpix

Politimann avfyrte vådeskudd inne hos politiet i Tønsberg

Politimester: Kulen gikk inn i en vegg

Ingen ble skadet da det gikk av et vådeskudd inne på våpenrommet på Tønsberg politistasjon lørdag.

  • NTB
  • Erik Haugen Aspaas
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dette er årets 20. tilfelle av vådeskudd med politivåpen.

– Natt til lørdag skulle en polititjenestemann ut i tjeneste. Han gikk ned for å klargjøre våpenet sitt og i den forbindelse gikk det av et skudd, sier politimester Christine Fossen til VG.

Videre forteller hun at kulen gikk inn i en vegg, uten å treffe den aktuelle polititjenestemannen.

TRAFF VEGGEN: Politimester Christine Fossen i Vestfold politidistrikt forteller til VG at vådeskuddet traff veggen inne på våpenrommet. Foto: Lise Åserud , NTB scanpix

– Det er veldig viktig for oss å ha rutiner og instrukser på plass i forbindelse med bevæpning. Det er en gang slik at vådeskudd vil skje, selv om vi selvfølgelig ønsker at det ikke skal forekomme.

Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen, opplyste Vestfold politidistrikt mandag og til VG forteller Fossen at polititjenestemannen er lei seg for det som har skjedd.

– Vi får bare vente å se hva POD og Spesialenheten konkluderer med at gikk galt i dette tilfellet. Når det er klart vil vi, naturlig nok, gjennomgå våre rutiner slik at vi kan forebygge at noe slikt skjer igjen, sier politimesteren.

– Første skudd etter bevæpningen

– Dette er første gang jeg har fått melding om at det har blitt avfyrt skudd i vårt distrikt etter at midlertidig bevæpning ble innført i november 2014, sier Fossen.

Så langt i år er det registrert 20 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade.

Fra 18. august har politimesterne vært pålagt å rapportere avfyrte vådeskudd. Så sent som i forrige uke rapporterte Østfold-politiet om to tilfeller – det ene i våpenrommet på politistasjonen i Halden i februar, det andre i garasjen på politihuset i Sarpsborg i juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder